Program Adı: Mekatronik Mühendisliği
Program Türü: Tezli
Program Dili: İngilizce
Program Başkanı: Prof. Dr. Ramazan Nejat Tuncay
Ön Başvuru Süreci: Size özel indirimli program ücreti bilgisini almak, detaylı bilgi edinmek ve arzu ederseniz kayıt işlemlerinin başlayabilmesi için Ön Başvuru Formu'nu doldurmanız yeterlidir.
Mekatronik Mühendisliği Doktora Programı’nın amacı mezunlarına aşağıdaki bilgi ve becerileri kazandırmak olarak nitelenebilir.
a) Mühendislik problemlerinin çözümüne mekatroniğin disiplinler arası sinerjik yaklaşımını uygulayabilme bilgi ve becerisi,
b) Mekatronik yaklaşımını kullanarak mekatronik ürünler ve sistemler tasarlayabilme becerisi,
c) Var olan ürün ya da süreçleri mekatronik yaklaşımıyla analiz edip geliştirebilme bilgi ve becerisi,
d) Etkin iletişim kurabilme ve diğer disiplinlerle takım çalışması yapabilme becerisi,
e) Mühendisliği etik prensiplere uygun olarak yerine getirme anlayışı,
f) Yerel ve küresel sosyoekonomik etkilerin farkında olarak teknolojiyi kullanma anlayışı,
g) Yaşam boyu öğrenimin gerekliliğini bilme ve yerine getirme yaklaşımı.
Bu program, üniversitelerin Mekatronik, Makina, Otomotiv, Elektrik-Elektronik, Bilgisayar Mühendisliği lisans veya yüksek lisans programlarından mezun olmuş olan adayları hedeflemektedir. Tüm öğrencilerin durumu Program Yürütme Kurulu tarafından detaylı olarak incelenerek değerlendirilecek ve gerekli olan durumlarda kişiye özel bir Bilimsel Hazırlık Programı uygulanacaktır. Adaylardan temel dersleri ya da muadili dersleri almış olduklarını ispat etmeleri istenecektir. Eksik gözüken dersler Bilimsel Hazırlık Programı kapsamında alınacaktır.
Danışmanın önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulunun onayı ile öğrenci 2 seçmeli dersi İstanbul Okan Üniversitesi veya diğer üniversitelerin lisansüstü programlarından alabilir. Yeterlik sınavına girilebilmesi için ders kredilerinin tamamlanması ve doktora eğitimi çalışmalarından üretilmiş en az 1 ulusal ve/veya uluslararası hakemli bildiri ve/veya makale yayın şartının yerine getirilmiş olması gerekmektedir. Doktora Tezi çalışmalarına başlayabilmek için Yeterlik Sınavı ve Tez Önerisi aşamalarının başarılı olarak tamamlanmış olması gerekmektedir. Doktora Tezinin Jüri önünde savunulması için Tez izleme aşamalarının başarılı olarak tamamlanması ve Doktora Tezi Konusu çalışmalarından üretilmiş en az bir uluslararası hakemli bildiri ve/veya makale yayın şartının yerine getirilmiş olması gerekmektedir.
Size özel indirimli program ücreti bilgisini almak, detaylı bilgi edinmek ve arzu ederseniz kayıt işlemlerinin başlayabilmesi için Ön Başvuru Formu'nu doldurmanız yeterlidir.