Bilimsel bilginin, teknolojinin üretimine hizmet etmesi ve üretilen bu teknolojinin endüstriye transferi çağdaş üniversitelerin öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. İstanbul Okan Üniversitesi, bünyesinde barındırdığı tüm akademik disiplinlerde endüstri ile birlikte çalışmayı ve ülkemizin bilimsel ve teknolojik kapasitesine katkı sağlamayı kendisine misyon edinmiştir. Bu çerçevede, üniversitemizde ortaya çıkarılan buluşlar ve tasarımlar, üniversitemizin Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Yönetimi Yönergesi çerçevesinde değerlendirilir ve tescil edilir. Tescil edilen buluşların ve tasarımların endüstriye transferi ve elde edilecek gelirlerin buluşçular ve tasarımcılar ile paylaşılması da yine aynı yönerge çerçevesinde sürdürülür. Tüm bu süreçler, TTO bünyesinde yer alan Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Ofisi (FSMH) tarafından icra edilir. Buluşların ve tasarımların tescil ve ticarileştirme süreçleri ile ilgili tüm değerlendirmelerden Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Yönetimi Yönergesi çerçevesinde İstanbul Okan Üniversitesi Fikri ve Sınai Mülkiyet Kurulu sorumludur:
Değerli Araştırmacılarımız,
Teknoloji transferinin ilk adımı, şüphesiz ortaya çıkarılan buluşun ve/veya tasarımın en kısa zamanda ve etkin bir şekilde bildiriminin yapılmasıdır. Üniversitemizin akademik ve idari personeli, öğrencileri, stajyerleri tarafından ortaya çıkarılan buluşlar (patent, faydalı model) ve tasarımlar buluşun veya tasarımın ortaya çıkmasını müteakiben Buluş Bildirim Formu (BBF) ile İstanbul Okan Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) bünyesindeki Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Ofisi’ne (FSMH) bildirilir. Bu itibarla, ortaya çıkan buluşlarınızla ilgili en hızlı şekilde destek almak ve bildiriminizi yapabilmek adına, lütfen doğrudan ofisimize başvurunuz.
Değerli Araştırmacılarımız,
Fikri ve Sınai Mülkiyet Kurulu tarafından tescil edilmesine karar verilen teknolojinin (buluşların veya tasarımların v.b.), sanayiye transfer edilmesi, Teknoloji Transfer Ofislerinin nihai ve en önemli görevleri arasında yer almaktadır.
Bir teknolojinin endüstriye transferi, teknolojinin (buluşun veya tasarımın v.b.) en doğru değerlemesinin yapılması, doğru zamanın belirlenmesi ve en uygun sektör ya da alıcının bulunması gibi kritik unsurları barındıran önemli bir süreçtir.
Bu sürece dair tüm talepleriniz için lütfen doğrudan ofisimize başvurunuz.