İstanbul Okan Üniversitesi

Çince Sınav Merkezi

MENU
Çince Sınav Merkezi

İstanbul Okan Üniversitesi Çince Yeterlilik Sınav Merkezi

Üniversitemiz, 2005 yılında Çeviribilim Bölümü çatısı altında Çince Mütercim Tercümanlık programını başlatıp, iki ülke arasında kültürel ve ticari ilişkilerin doğurduğu iletişim ve çeviri ihtiyacını gidermek amacıyla akademik-mesleki programı hayata geçirdi.

Çin Devleti Çinceyi Yaygınlaştırma Ofisi (HANBAN), Çince Seviye Tespit Sınavı (HSK), Çince Konuşma Sınavı (HSKK) ile Çocuklar ve Gençler için Çince Sınavı (YCT) yapma yetkisini İstanbul Okan Üniversitesi'ne verdi. İstanbul Okan Üniversitesi Çince Yeterlilik Sınav Merkezi, aynı zamanda Ortadoğu'nun Çince sınav merkezidir.

Üniversitenin, yabancılara Çince eğitim veren dünyanın en eski ve saygın kurumlarından Pekin Dil ve Kültür Üniversitesi ile yaptığı işbirliği, Çince konusunda yetkinliğini kanıtlaması ve Ankara Çin Büyükelçiliği ile İstanbul Çin Başkonsolosluğu'nun da destekleriyle HSK, HSKK ve YCT sınavlarını düzenlemeyi sürdürüyor.

Üniversitemizin 01 Ocak 2009 tarihinde kurulan Çince Sınav Merkezi, 2009 yılında 28 kişinin katılımı ile 2 HSK sınavı, 1 YCT sınavı yapmıştır. HANBAN tarafından yapılan yenileme ile 2010 yılından itibaren yapılan tüm sınavlarda yeni Çince sınav sistemi uygulanmaktadır. 2012 Aralık ayından bu yana, toplam 1180 katılımcı ile 34 adet HSK sınavı, 21 adet HSKK sınavı, 8 YCT sınavı yapılmıştır. Toplam 915 katılımcı sertifika almaya hak kazanmıştır.