Başvuru Koşulları ve Gerekli Belgeler

Kabul Koşulları

• ALES (Sayısal) en az 55 puan almış olmak
  • Bilgisayar Mühendisliği Lisans mezunu olmak ve Tezli Yüksek Lisans eğitimini tamamlamak veya Bilgisayar Mühendisliği dışındaki alanlardan Lisans mezunu olmak ve Bilgisayar Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans eğitimi tamamlamak,
  • Doktora programına kabul edilmesine esas olan Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans başarı notunun (AGNO) 4.0 üzerinden en az 3.00 olması,
  • En az 1 Ulusal / Uluslararası hakemli bildiri / makale yayınlamış olmak,
  • Yabancı Dil Belgesi (En az) YDS: 60 puan, TOEFL-IBT: 72 puan (veya muadili diğer yabancı dil belgeleri),
  • Referans Mektubu,
  • Mülakat Sınavına girmek,
Öğrencinin notlarının her biri normalize edilerek ve aşağıda listelendiği gibi ağırlandırılarak, ağırlıklı notuna göre sıralandırılan adaylardan kontenjan dahilindeki en yüksek puanlı olanlar, programa kabul edilir.
  • Doktora Programa kabul edilmesine esas olan Lisans veya Yüksek Lisans (her ikisi de Bilgisayar Mühendisliği ise yüksek olan) başarı notunun %15’i,
  • ALES notunun % 50'si,
  • İngilizce dil yeterliliğinin % 15’i,
  • Mülakatın % 20'si.

Başvuru Belgeleri

• Lisans ve Yüksek lisans Mezuniyet Belgeleri (Belgenin aslı, noter onaylı sureti veya E-Devlet sistemi üzerinden alınan mezuniyet belgesi)
  • ALES sınav belgesi (Sayısal en az 55)
  • Yabancı Dil Sınav belgesi(Adayların, programa başvuruları esnasında İngilizce dil puanı olarak sınava giriş tarihinden itibaren beş yıldan eski olmayan YÖKDİL, YDS, e-YDS'den en az 55 puan)
  • Not Çizelgesi (transkript); aslı ya da mezun olunan üniversite onaylı.
  • Nüfus Cüzdanı Sureti, Noter Onaylı Suret veya E-Devlet üzerinden alınan belge
  • Erkek Adaylar İçin Askerlik Durum Belgesi
  • 1 adet vesikalık fotoğraf
  • İkametgâh ve Sabıka Kaydı (E-Devlet)
  • Referans Mektubu,
  • Yurtdışındaki Üniversitelerden Mezun Olanlar İçin; Yükseköğretim Kurulundan alınan denklik belgesinin aslı veya onaylı sureti ve/veya Yükseköğretim Kurulu tarafından verilmiş tanınırlık belgesi.
  • T.C. İstanbul Okan Üniversitesi Yüksek Lisans başvuru formunu doldurmak

(Asılları ile gelindiği takdirde noter onayına gerek yoktur, tarafımızdan aslı gibidir yapılacaktır.)