Program Başkanının Mesajı

MENU

Okan Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Denetimi Doktora Programı, Türkiye'de ve yurt dışında Eğitim Yönetimi alanında akademik çalışmalar yapmayı hedefleyen araştırmacılara doktora eğitimi sunmaktadır. Ayrıca Türk üniversitelerinde Eğitim Bilimleri programlarının ihtiyaç duyduğu bilimsel donanıma sahip akademik kadronun yetiştirilmesine de doğrudan katkı sağlamaktadır.

Program, öğrencilere eğitim liderliği, eğitim yönetimi, eğitim alanındaki güncel yaklaşımlar ve uzmanlık alanlarındaki uygulamalar hakkında çeşitli dersler aracılığıyla araştırma konularına eğitim yönetimi ve denetimi perspektifinden yaklaşmalarını sağlayacak bilimsel bir çerçeve sunar.

Programımız, eğitim alanında teorik ve pratik konulara ilgi duyan tüm alanlardan mezunlara açıktır. Ana dili Türkçe olmayan veya yabancı uyruklu olan öğrencilerden en az B2 düzeyinde Türkçe yeterliliği beklenmektedir. İyi tasarlanmış ders içeriklerinin yanı sıra, programımızın benzersiz yönlerinden biri, derslerin alanında ulusal veya uluslararası bilimsel dergilerde yayınları olan tanınmış öğretim üyeleri tarafından verilmesidir.