İstanbul Okan Üniversitesi

Mütevelli Heyet Başkanı

MENU

Geleceğin Yöneticileri
Sevgili Öğrenciler,

Hızla değişen, ihtiyaçları, sorunları, beklentileri her gün artan bir dünyada yaşıyoruz. Böylesine hızlı bir dünyada insanların, kurumların ve ülkelerin varlıklarını ve güçlerini sürdürebilmeleri için günün değişen koşullarına ve geleceğe hazır ve donanımlı olmaları gerekiyor.

Ben eğitimci kökenli bir iş adamıyım. Yaşamım boyunca, ekonominin ve eğitimin ülkelerin kalkınmasındaki, gelişmesindeki rolünü ve önemini gördüm. Ülkemin, Türkiye’mizin gelişmesine katkıda bulunmak için bir eğitim yuvası olarak İstanbul Okan Üniversitesi’ni kurduk ve modern bir kampüsü ortaya çıkardık. Açılan bölümler, yalnızca bugünün değil, geleceğin ihtiyaçları da dikkate alınarak belirlendi. 85 öğrenci ile başladığımız ve bugün 25 bin öğrenciye ulaşan eğitim yolculuğunda İstanbul Okan Üniversitesi, yalnızca nitelikli eğitim vermekle kalmıyor, sizleri en donanımlı şekilde geleceğe de hazırlıyor.

Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Gelecekteki gururumuz olacaksınız. Sizi geleceğe daha farklı ve donanımlı hazırlarken çok güçlü bir akademik kadro oluşturduk. Hocalarımızın üstün akademik nitelikleri yanında uygulama deneyimli olmasını da gözettik. Üstün nitelikli ve uygulama deneyimli akademik kadromuzu, tanınmış, etkin ve saygın yeni hocalarımızın katılmasıyla güçlendirdik.

Küreselleşen dünyada bir iletişim aracı olan dil, günümüzde daha da büyük önem kazandı. Birden çok yabancı dil bilmek, iş hayatında tercih nedeni olabiliyor. Ticari, kültürel sosyal ilişkilerde dil, iletişimin kilidini açan güçlü bir anahtar işlevi görüyor. İstanbul Okan Üniversitesi, öğrencilerine güçlü bir yabancı dil eğitimi altyapısı sağlayarak İngilizcenin yanında, dünya ekonomisi ve siyasetine ağırlıklarını koymaya başlayan ülkelerin dillerini, Çince, Arapça ve Rusçayı da öğrenme ve iş hayatında daha aranılır olma imkânı sağlıyor.

Üniversitemizin gelişme planına uygun olarak, modern bir kampüs oluşturduk. Kapalı Spor salonu, olimpik yüzme havuzu, fitness ve squash bölümleriyle içinde her türlü spor imkanları bulunan spor kompleksi ve kafeler, restoranlar, alışveriş merkezi, sinema ve bilardo salonlarıyla yiyecek ve eğlence imkanları sunan “Okan Yaşam Merkezi" hizmet vermeye devam diyor. Ayrıca Kadıköy ve Mecidiyeköy Kampüslerimizin ardından Avrupa Yakası’nda daha da büyüyerek Beyoğlu ve Bahçelievler Kampüslerimizi hayata geçirdik. Miami’de kurulan Okan International University ile öğrencilerimize ek bir ücret ödemeden hazırlık okuma imkanı sağladık.

'İş Yaşamına En Yakın Üniversite' olarak tanınan İstanbul Okan Üniversitesi’ni, üç temel özelliği ile ifade etmek gerekirse, bilim ve uygulama arasında köprü kuran çağdaş vizyonu, modern dünya ölçeğinde kampüsü, güçlü ve deneyimli bir kadrosuyla bir dünya üniversitesi olarak tanımlamak yanlış olmaz.

Uygulama tecrübeleri ve engin akademik birikimleriyle üniversitemiz öğretim kadrosu, gençlerimizi en iyi, en donanımlı şekilde geleceğe hazırlıyor. Öğrencilerimiz, daha dil hazırlık sınıfında “Kariyer ve Yaşam Dersleri” ile gelecek hakkında bilgilendiriliyor. 'İş Yaşamına Hazırlık Programı' ile de ilk yıldan itibaren iş hayatını tanıyarak iş dünyasına hazırlanıyor. Staj ve sertifika programlarıyla yeni beceriler kazanıyorlar.

İstanbul Okan Üniversitesi öğrencileri, mesleki bilgi birikimlerinin yanı sıra sosyo-kültürel alanlarda da kendilerini en iyi şekilde geliştiriyorlar. Okan’lı öğrenciler, 200 puanlık 'Kariyer ve Yaşam Programı' kapsamındaki 'Happy Life' ile golften Latin danslarına, tiyatrodan tenise kadar farklı branşlarda yeteneklerini geliştiriyor kariyer hayatında daha da avantajlı oluyorlar. İngilizce, Arapça, Rusça ve Çince dillerini öğrenerek, dünyadaki ve ülkemizdeki yaşıtlarına göre daha avantajlı olarak hayata atılıyorlar. Türkiye’de ilk kez üniversitemizde başlayan 'Girişimcilik Dersi'nde ülkemizin seçkin iş adamlarından başarılarının hikâyelerini dinliyorlar. Böylece, geleceğe en donanımlı şekilde hazırlanıyorlar. İstanbul Okan Üniversitesi, öğrencilerine Türkiye’de ve yurtdışında iş bulmaları konusunda da destek oluyor.

Türkiye’nin iş hayatına en yakın üniversitesiyiz. Farklı bir 'Dünya Üniversitesi' olacağız. Bu düşüncelerle, tüm öğrencilere yaşam boyu tercihlerinde başarılar diliyorum.

Sevgi ve Saygılarımla,
Bekir Okan
Mütevelli Heyet Başkanı