Programın Yapısı

MENU

Periodontoloji doktora eğitimi 8 yarıyıl sürmektedir. Bu süre içerisinde doktora öğrencilerimiz danışman öğretim üyeleri gözetiminde, anabilim dalımızın belirleyeceği sayıda hasta muayenesi vebu hastaların güncel yaklaşımlar ile tedavisini yapmaktan sorumludur.

İlk 4 yarıyıl teorik ve pratik derslerden oluşmaktadır. Bu dersleri başarı ile geçen öğrenciler 4. yarıyılın sonunda doktora yeterlilik sınavına girmektedir. Bu sınavı başarıyla tamamlayan öğrenci, 4 yarıyıl devam edecek doktora tez çalışması yapmakla yükümlüdür. Doktora tez çalışması Tez İzleme Komitesi tarafından izlenir. Doktora tez önerisini en geç 6 ay içinde tez izleme komitesine sunar, komite tarafından kabul edildiğinde, tez konusu Sağlık Bilimleri Enstitüsü Kuruluna bildirilir.

Periodontoloji Doktora derecesi alabilmek için öğrencinin en az 240 AKTS kredisini tamamlaması, 4,00 üzerinden en az 2,50 ağırlıklı not ortalamasına sahip olması ve doktora tez savunmasını başarıyla tamamlaması gerekmektedir.

Doktora öğrencisinden tezi dışında bir konuda ulusal ve/veya uluslararası en az bir sunum yapması ve doktora tezinin bilimsel makalesini de hazırlaması istenmektedir.
Doktora eğitim dili Türkçe’dir. Bilimsel literatür takibi ve bilimsel sunumlar için İngilizce’nin iyi düzeyde olması esastır.