Program Yapısı

MENU

Uygulamalı Psikoloji Doktora Programı, toplam 33 krediden az olmamak koşuluyla 11 ders, 1 seminer dersi, yeterlilik yazılı/sözlü sınavları ve doktora tez çalışmasından oluşmaktadır. Seminer dersi kredisiz olup dönem sonunda başarılı/başarısız olarak değerlendirilir. Program 11 ders ve 1 seminer dersi ile yeterlilik sınavları ve tez çalışmasıyla birlikte toplamda 325 AKTS den oluşmaktadır.

Öğrencilerin 12 dersi alabilmesi için 4 yarıyıl (dönem) hakları vardır. Bütün dersler her dönem açılmamaktadır. Dönemlerde açılan dersleri öğrenciler 4 yarıyıl içinde tamamlamaları gerektiğini planlayarak almalıdırlar. Dersleri 4 yarıyıldan daha kısa bir sürede başarılı olarak tamamlayan öğrenciler bir sonraki dönemlerinde yeterlilik sınavına girmeye hak kazanırlar.

Doktora yeterlilik yazılı ve sözlü sınavında başarılı olan öğrenciler bir sonraki dönemlerinde tez aşamasına geçip, tez çalışmalarına başlayabilirler. Sınavlarda başarısız olan öğrenciler ise bir sonraki dönemlerinde 2. Kez yeterlilik sınavlarına girebilirler. Ancak 2. Kez başarısız bulunan öğrencilerin tez aşamasına geçemeden öğrencilikleri sonlanmış olur.

Tez aşamasında olan öğrencilerin savunma yapmadan önce en az 3(üç) kere tez izlemesi (TİK) vermeleri gerekmektedir (İlgili dilekçe internet sitesinde bulunmaktadır).

Öğrencilerin toplamda 4 yarıyıl ders dönemi, 2 yarıyıl yeterlilik sınav dönemleri ve 6 dönem de tez dönemleri olmak üzere toplamda 12 dönem hakları bulunmaktadır. Bu dönem sayısından kısa sürede tüm aşamalarda başarılı olan öğrenciler 12 dönemi beklemek durumunda değildir.

12 dönem hakkını kullanan öğrenciler eğer tez çalışmalarını sunmazlarsa öğrenciliklerine son verilir.

Program derslerinin her birinden geçme notu en az 75’tir.

Derslere %70 devam zorunluluğu vardır. %30 devam zorunluluğunu kullanan öğrenciler dersten kalmış sayılmaktadır.

Programdan mezun olabilmek için yukarıdaki koşulların yerine getirilmesi ve toplam ders yükünün 4.00 üzerinden 2.5 not ortalaması ile tamamlanması, doktora tezinden başarılı olunması gerekmektedir.