Sık Sorulan Sorular

MENU

1- O’Learn sistemine nasıl girebilirim?
http://olearn.okan.edu.tr/ adresinden giriş yapabilirsiniz. Kullanıcı bilgileriniz öğrenci işleri sistemi (ois) ile aynıdır.

2- O’Learn ’e giriş yaptım, dersimi göremiyorum?
Öncelikli olarak Öğrenci işleri sistemi (OIS) üzerinden dersi seçtiğinizden emin olun. Dersiniz OIS üzerinden görüntüleniyorsa aynı kullanıcı adı ve şifreniz ile O’Learn sistemine giriş yaparak kontrol edin.

3- Öğrenme Merkezi iletişim bilgilerine nereden ulaşabilirim?
İLETİŞİM sayfasından iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra http://olearn.okan.edu.trsayfasındaki “İletişim Araçları” bölümünden de iletişime geçebilirsiniz. Bunun yanı sıra O'Learn platformu içerisinde yer alan iletişim araçlarını kullanarak da iletişime geçebilirsiniz.

4- O’Learn şifremi unuttum, ne yapabilirim?
https://ois.okan.edu.tr sayfasında bulunan parolamı unuttum bağlantısına tıklayıp kullanıcı adı ve T.C kimlik numarası kısımlarını doldurmanız gerekmektedir. Sonrasında şifremi SMS ile gönder butonuna tıklayarak yeni şifrenizi alabilirsiniz.

5- O’Learn eğitimlerine nereden ulaşabilirim?
O’Learn eğitimlerine, KILAVUZ başlığından ulaşabilirsiniz.

6- O’Learn ‘den yapılan sınavlara nasıl girerim?
O’Learn ’e, giriş yaptıktan sonra kurslar alanından ilgili dersinizi seçerek sol menüden ders içeriği alanına giriş yapınız. Sınavınız ilgili tarih ve saat aralığında aktive olacağından öncesinde sınavı görememektesiniz. Sınavın aktif olduğu saat aralığında tıklayarak sınava giriş yapabilir, sınav süresince gelen soruları işaretleyerek sınavınızı kaydedip çıkışınızı gerçekleştirebilirsiniz.

7- Sınav bitiminde sınav sonucuma nasıl bakabilirim?
O’Learn sistemine giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen sol menüden ‘notlar’ alanına tıklayınız. Ders bazlı not çizelgeniz karşınıza gelmektedir. Bu alandan notlarınızı görüntüleyebilirsiniz.

8- O’Learn sınavlarında sorun yaşarsam ne yapmalıyım?
O’Learn sınavlarında sorun yaşarsanız; yaşadığınız sorunun ekran görüntüsünü alarak ilgili mail adresine mail göndermeniz gerekmektedir. Sınav süresi içerisinde sorununuzu bildirmediğiniz takdirde, sınav bitiminden sonra Öğrenme Merkezi olarak sınavınıza herhangi bir müdahalede bulunamamaktayız.

İlgili mail adresleri;
Myo öğrencileri için; myo.uzem@okan.edu.tr
Lisans öğrenci için; lisans.uzem@okan.edu.tr
Yüksek lisans öğrencileri için; master.uzem@okan.edu.tr

9- O’Learn ‘den lisans dersi alıyorum, nasıl takip edebilirim?
O’LEARN ’e, giriş yaparak sistemde ekli olan dersinizin içerinde yer alan doküman, video, ödev, proje canlı ders vb. aktiviteleri aktif oldukları saat aralığında takip edebilir, izleyemediğiniz sanal sınıflarınızı araçlar bölümünde yer alan Blackboard Collaborate Ultra bölümüne giriş yaparak, oturumlar kısmından menü işaretine tıkladığınızda ‘Kayıtlar’ bölümünden arşiv video kaydı olarak izleyebilirsiniz.

10- Akademik takvime nereden ulaşabilirim?
Akademik takvime, DUYURULAR sayfasından ulaşabilirsiniz.

11- Dönemlik ders programına nasıl erişebilirim?
Dönemlik ders programına DUYURULAR kısmından dönemlik ders programına erişebilirsiniz.

12- Yüksek lisans ders geçme notu nedir?
Yönetmelik gereği geçme notu puan olarak 70 olup, CC harf notuna denk gelmektedir. Ders veren hocalarımızın farklı uygulamaları olabileceği için geçme notu ile ilgili detaylı bilgileri dersin hocasından öğrenebilirsiniz.

13- Vize sonucumu nasıl öğrenebilirim?
https://olearn.okan.edu.tr adresinden ilgili dersin sınav aktivitesinden görüntüleyebilirsiniz.

14- Dönem sonu harfli başarı notumu nereden öğrenebilirim?
OIS sistemine giriş yaparak transkript bölümünden harf notunuzu öğrenebilirsiniz.

15- Kaldığım dersi bir kez daha alırken ne yapmalıyım?
Kaldığınız dersi mezun olana kadar istediğiniz dönem alabilirsiniz. Ancak kaldığınız ders için ekstra ders ücreti ödemeniz gerekmektedir.

16- Bir dersten başarısız olduğumu nasıl anlayabilirim?
FF harf notu derslerden başarısız olduğunuzu ifade etmektedir.

17- Vizeye girmedim, final sınavına girebilir miyim?
Vizeye girmeseniz bile final sınavına girebilirsiniz.

18- UZEM programlarında final giriş listelerine nereden ulaşabilirim?
Sınav gününden önce uzaktan eğitimin web sayfası DUYURULAR kısmında yayınlanan sınıf listelerinden kontrol edebilirsiniz. Sınav gününde kapılara asılan listeleri de dikkate alabilirsiniz. Her fakülte duyurular alanında takvimi yayınlamayabiliyor. O'Learn ders içerik alanına mail ile de bilgilendirme yapıyor, bunu da ayrıca belirtebiliriz. Fakülte/MYO/Lisansüstü Eğitim Enstitüsü O'Learn içerisinde yer alan genel duyurularını ve ders bazlı bilgilendirmelerini takip edebilirsiniz.


19- Bitirme projesi işleyişi nasıl ilerlemektedir?
Bitirme projenizi ders aldığınız Hocalarınız arasından (Unvanı en az Dr. Öğretim Üyesi olması koşulu aranarak) belirleyerek, belirlediğiniz Hocanız ile iletişime geçip onayını almanız gerekmektedir. Onay almanız sonrasında Lisansüstü Eğitim Enstitüsü'ne ıslak imzalı olarak dilekçe yazıp, (dilekçede danışman hocanın tarafınıza atanmasını ve proje konunuzu Lisansüstü Eğitim Enstitüsü'ne arz etmeniz gerekmektedir) dilekçeyi İstanbul Okan Üniversitesi Mecidiyeköy Kampüsü Yazı İşleri'ne gönderebilirsiniz

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Okan Üniversitesi Mecidiyeköy Kampüsü, Avni Dilligil sok. No 18
Mecidiyeköy / İstanbul / İstanbul

Proje çalışmalarınızı bitirip, hocanız projenizi onayladıktan sonra, Enstitüye; 2 adet kitap şeklinde ciltlendirilmiş proje, 2 adet pdf formatında cd olarak göndermeniz gerekmektedir. Hocanızın 2 adet bitirme projesi değerleme formunu Enstitü‘ye ulaştırması gerekmektedir. Bunlar elimize ulaştıktan sonraki 1 ila 1,5 ay içerisinde geçici mezuniyet belgeniz hazırlanmaktadır. Diplomalarınız daha sonraki aylarda hazırlanmaktadır.



Proje teslimi ile ilgili soru ve/veya sorularınız için sbe@okan.edu.tr mail adresi ile iletişime geçebilirsiniz.