Üniversitemiz Avrupa Birliği Projesi’ne destek oldu

16 Eylül 2015

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından yürütülen Hayat Boyu Eğitim (LLP) Programı kapsamındaki BİT profesyonelleri için Intouch: Mobil Oyun Tabanlı Öğrenme Aracılığıyla Yeni Rutin Olmayan Beceri Geliştirme Projesi Kapanış Konferansı 15 Eylül 2015 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirildi. Üniversitemizin ortağı oldu projede E-nocta, Türkiye Bilişim Vakfı, Sapienza Innovazione (İtalya), Centre for Flexible Learning (İsveç), Trebag (Macaristan) ve Refile (İtalya) yer alıyor. Intouch-ICT projesi BİT sektör beceri gereksinimlerini tanımlayarak ve BİT sektöründeki KOBİ'lerdeki profesyonel çalışanların rutin olmayan becerilerinin geliştirilmesi için bir amaca özel yenilikçi mobil öğrenme kitini transfer edip, geliştirip ve test ederek, sektörel tanımlamanın gelişimi, beceri ve ehliyet ihtiyaçlarının önceden tahmin edilmesi ve bunların Mesleki Eğitim ve Öğretim tedarikine entegrasyonlarını irdeler. Teklif edilen mobil oyun tabanlı öğrenme çözümü aracılığıyla, çalışanlar özellikle de en çok rutin olmayan görevlerle karşı karşıya geldikleri iş yerinde ne zaman ve nerede olursa olsun öğrenebileceklerdir. Bu nedenle, proje çalışmayla öğrenmenin birleştirilmesini sağlamaktadır. Tasarlanan oyunlara ve proje ile ilgili detaylara http://www.intouch-ict.eu/tr/ sayfasından ulaşılıyor. Üniversitemiz proje kapsamında ortaya çıkan çıktıların değerlendirilmesi ve raporlanması aşamasında büyük bir katkı sağladı.