İstanbul Okan Üniversitesi

Farklılıkların Üniversitesi!

MENU
Farklılıkların Üniversitesi!

Okan Kültür, Eğitim ve Spor Vakfı tarafından 1999 yılında kurulan İstanbul Okan Üniversitesi, 85 öğrencisiyle başladığı eğitim serüveninde bugün 26.000 öğrencisine üst düzey kalitede eğitim veriyor. Tuzla’da eşsiz altyapı özelliklerine sahip modern kampüsümüz, şehir konforunu doğal güzelliklerle iç içe sunuyor. 16 fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu, enstitüsü ve konservatuvarında güçlü akademik kadrosuyla sektörlerin en çok ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik eğitim programlarını hayata geçiren İstanbul Okan Üniversitesi, Türk yükseköğreniminde birçok ilke imza atarak ülkemizi çağdaş yarınlara taşıyacak nesiller yetiştirmeye devam ediyor.

Farklılıkların Üniversitesi!

Sağlık eğitiminde öncü
Türkiye’nin ilk Sağlık Bilimleri Eğitim Kompleksi’ni de Tuzla Kampüsü’nde hayata geçiren üniversite Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nu en son teknolojiyle donatılmış laboratuvarlar ve alt yapı özellikleriyle aynı çatı altında buluşturarak fark yaratıyor. Ayrıca Mecidiyeköy’deki Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi de öğrencilere sunulan eğitimin yanı sıra halkımızı da güvenilir diş tedavi hizmetleriyle buluşturuyor. Tuzla’daki 260 yatak kapasiteli İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi de Okan öğrencilerine iyi en iyi pratik imkanını sunuyor. Türkiye’de sadece birkaç üniversitede yer alan Simülasyon Merkezi de geleceğin hekim ve sağlık profesyonellerini en iyi şekilde yetiştirmek üzere dizayn edildi.

Geleceğin girişimcilerini yetiştiren üniversite
Türkiye’de ilk kez 2008 yılında İstanbul Okan Üniversitesi’nde başlatılan “Girişimcilik Dersi” ile öğrencilerin girişimci ruhunu ortaya çıkararak onlara farklı bir vizyon kazandırılması hedefleniyor. Bugüne kadar aralarında Muhtar Kent, Ahmet Nazif Zorlu, Süreyya Ciliv, Süleyman Orakçıoğlu, Hamdi Akın, Leyla Alaton ve Sani Şener gibi iş dünyasının pek çok önde gelen ismi, “Girişimcilik Dersi”nde Okan öğrencileriyle buluşarak deneyimlerini aktardı. Akademik yılın ilk dersini geleneksel olarak üniversitemizin kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan’ın verdiği dersler, öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi görüyor. 56 saatlik “Girişimcilik Dersi”ni tamamlayan öğrenciler, KOSGEB’in “Girişimcilik Sertifikası”nı almaya hak kazanarak KOSGEB’den 100 bin TL’ye kadar destek alabiliyorlar. Ayrıca “Girişimcilik Merkezi” kapsamında farklı projelerle ilgili akademik kurula başvuran öğrenciler, mikrokredi ve şirket kurulumu desteğiyle henüz üniversite yıllarında iş hayatına atılmanın gururunu ve heyecanını yaşıyorlar.

Farklılıkların Üniversitesi!

İngilizce’nin yanında Çince, Rusça ve Arapça dil eğitimi
Okan öğrencileri, kariyer hayatlarında büyük avantaj sağlayacak iki farklı yabancı dil bilgisine sahip olarak mezun oluyorlar. İngilizce hazırlık sınıfının yer aldığı İstanbul Okan Üniversitesi’nde öğrencilerimiz, ikinci yabancı dil olarak Çince, Rusça ve Arapça dillerinden birini seçme imkanına sahipler. Böylece İngilizcenin yanında küresel ölçekte hızla yükselen coğrafyaların dillerini öğrenerek çağdaşlarıyla kolayca rekabet edebiliyorlar.

Farklılıkların Üniversitesi!

Üniversite eğitiminde bir ilk: “Happy Life”
Günümüz koşullarında parlak bir kariyer hedefine ulaşmak için mesleki bilgi birikiminin yanında sosyal ve kültürel gelişimin önemine de inanan İstanbul Okan Üniversitesi, öğrencilerine ‘mutlu yaşam’ın kapılarını aralıyor. Öğrenciler, Türkiye’de ilk kez İstanbul Okan Üniversitesi’nin başlattığı Kariyer ve Yaşam Programı kapsamındaki “Happy Life” programı ile golften Latin danslarına, satrançtan tenise kadar farklı branşlara yönelik derslere katılıyorlar. Sergi ve etkinliklere katılım gibi sosyal aktivitelerin de değerlendirildiği “Happy Life” programını başarıyla tamamlayarak mezun olan öğrencilerimiz, iş hayatına daha sosyal ve özgüvenli şekilde başlıyorlar.

Eşsiz burs olanakları
Toplam öğrenci sayısının yaklaşık % 97’si oranında farklı burs imkanlarıyla ‘başarıyı destekleyen’ İstanbul Okan Üniversitesi’ni tercih edecek adaylar, YKS’deki başarı puanlarına göre % 100, %50 ve %25’lik eğitim burslarından yararlanabiliyorlar. Ayrıca pek çok bölümde ilk üç tercihte İstanbul Okan Üniversitesi’ne yer verdikleri takdirde, yüzde 50’ye varan tercih bursundan da faydalanma imkanına sahipler. İstanbul Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’ndaki programları 1. Tercihine yazıp yerleşen adaylar % 50, 2. Tercihine yazıp yerleşen adaylar %40, 3. Tercihine yazıp yerleşen adaylar ise % 30 tercih bursundan yararlanabiliyor. Üniversitede, Mütevelli Heyet tarafından belirlenen oranlarda sporcu ve engelli bursları gibi farklı burs olanakları da yer alıyor.

Farklılıkların Üniversitesi!

AR-GE ve üniversite-sanayi işbirliği
Yükseköğrenimdeki gücü ve tecrübesiyle ülke geleceğine ışık tutacak projelere de yoğunlaşan İstanbul Okan Üniversitesi, Türkiye’nin ilk sürücüsüz aracı OKANOM’u geliştirerek AR-GE faaliyetlerinde yeni bir dönem başlattı. İstanbul Okan Üniversitesi Araştırma ve Proje Geliştirme Koordinatörlüğü (APROGED) kapsamında pek çok projeye imza atan, bu doğrultuda üniversite-sanayi işbirliğinin önemine inanan üniversitemiz, “Kariyer Merkezi” aracılığıyla da bini aşkın şirketle işbirliği anlaşması yaparak öğrencilerine çok geniş yelpazede staj ve iş olanakları sağlıyor.

Farklı kültürlerin buluşma noktası
Rusya’dan Çin’e pek çok farklı kültür ve fikir, İstanbul Okan Üniversitesi’nin kültür merkezlerinde tek çatı altında buluşuyor. İstanbul’un ilk Rus Kültür Merkezi’ne ev sahipliği yapan İstanbul Okan Üniversitesi, Konfüçyus Enstitüsü’yle de Türkiye ve Çin arasında ilişkileri güçlendirmeyi hedefliyor. Konfüçyus Enstitüsü, sadece Çince eğitimine odaklanmakla kalmıyor, Türk iş dünyasına Çin’in tarihi, turistik, kültürel ve ekonomik özelliklerinin tanıtılması için de faaliyetler yürütmeyi hedefliyor.

Küresel eğitim işbirlikleri
İstanbul Okan Üniversitesi öğrencileri, ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Güney Afrika, Kazakistan, Kanada ve İsviçre gibi ülkelerdeki saygın üniversitelerle gerçekleştirilen ikili değişim ve çift diploma anlaşmalarından yararlanarak yurtdışında eğitim görme imkanına sahipler. Uluslararası Öğrenci Değişim Ağı’na (ISEP) Türkiye’den ilk kez dahil olan üniversitemiz, 50’yi aşkın ülkedeki 400 üye üniversitede eğitim fırsatı sunuyor. Okan öğrencileri, üye üniversitelerden dilediğini seçerek bir dönem ya da bir yıl boyunca hiçbir ek eğitim ücreti ödemeden öğrenim görebiliyorlar. İstanbul Okan Üniversitesi, Farabi ile yurtiçinde ve Erasmus programlarıyla yurtdışı eğitiminde farklı seçenekler sunuyor. Yabancı öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiği İstanbul Okan Üniversitesi’nde ABD, Rusya, Hollanda, Avusturya, Bulgaristan, Kosova, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Fas, Somali, Nijerya ve Kenya gibi ülkelerden öğrenciler de eğitim görüyor.

Farklılıkların Üniversitesi!

Gerçek kampüs üniversitesi deneyimi
Hem doğayla iç içe hem de şehrin her türlü konforuna sahip olan Tuzla Kampüsü, eşsiz olanaklarıyla öğrencilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandı. Formula-1 İstanbul Park Pisti ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na komşu olan Tuzla Kampüsü’nde modern derslikler, bilgisayar, elektronik ve inşaat laboratuvarları, teknik donanımlı sanat atölyeleri, son teknoloji kullanılarak yapılandırılmış kütüphane, Hukuk Fakültesi’ndeki uygulamalı dersler için hazırlanan mahkeme salonu ve 1000 metrekare alan üzerine konumlandırılan Türkiye’nin en büyük gastronomi mutfağı “O’Mutfak” bulunuyor. Öğrencilerinin sportif faaliyetlerde kendilerini geliştirmesine ayrı bir önem veren İstanbul Okan Üniversitesi, kampüsteki kapalı spor salonu ve yüzme havuzu, fitness salonu, plates ve aerobik stüdyoları, koşu alanı, squash salonları, buhar odası ve saunanın yanı sıra tenis kortları, halı saha, basketbol ve futbol sahalarından oluşan açık spor kompleksleriyle fark yaratıyor. Kampüsteki sosyal merkezde bulunan sinema ve oyun salonu, market, kafeteryalar, kuaför, mağazalar, kitabevi, kırtasiye ve restoranlar da öğrencilere şehir konforunu sağlıyor.

1500 kişilik modern yurtlar
İstanbul Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü’nde, tüm fakültelere yürüme mesafesinde, kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı olmak üzere toplam 1500 yatak kapasiteli, 5 yurt binası bulunmaktadır. Tüm yurt binalarında etüt odaları, yemek salonu, kafeterya ve temizlik servisi, çamaşırhane ve ütü odaları, 24 saat güvenlik ve sağlık hizmetleri ile internet erişimi vardır.