İleri Elektronik ve Haberleşme Laboratuvarı

İleri Elektronik ve Haberleşme Laboratuvarı Genel Görünüm

MSO2012 Karmaşık Sinyal Osiloskop

Mikrodenetleyici ve FPGA eğitim ve araştırma masası

Spartan 6 Tabanlı FPGA Kartı

Spartan 3e Tabanlı FPGA Kartı

Daha fazla bilgi için İleri Elektronik ve Haberleşme Laboratuvarının web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul Okan Üniversitesi'nde İleri Elektronik ve Haberleşme Laboratuvarı üç adet araştırma ve eğitim Laboratuvarı’ndan oluşmaktadır.

Sayısal Tasarım Laboratuvarı

Sayısal Tasarım Laboratuvarı’nda mikrodenetleyiciler ve FPGA üzerine eğitim ve araştırma yapılmaktadır. Laboratuvarda çeşitli mikrodenetleyici ve FPGA kartları ve bu kartlara ait moduller bulunmaktadır. Laboratuvarda karmaşık sayısal devreleri ölçebilmek ve analiz edebilmek için karmaşık sinyal osiloskobu da bulunmaktadır.

Sayısal tasarım laboratuvarında öğrenciler aşağıdaki gibi projeleri yapmışlardır.

İleri Elektronik ve Haberleşme Laboratuvarı

VLSI Laboratuvarı

VLSI Laboratuvarında analog ve sayısal entegre devre tasarımı yapılmaktadır. İstanbul Okan Üniversitesi Europractice'e üye olduğundan entegre devre alanındaki gelişmiş teknolojilere erişim imkanı bulunmaktadır. Tasarım ortamı olarak entegre devre tasarım firmalarının kullandığı Cadence tasarım ortamı kullanılmaktadır.

VLSI Laboratuvarında analog sinyalleri üretmek için çift çıkışlı sinyal üretici de bulunmaktadır.

Öğrencilerin Laboratuvarda geliştirdikleri sayısal entegre devre

Çift çıkışlı sinyal üretici

Kablosuz Haberleşme Laboratuvarı

Haberleşme Laboratuvarı’nda temel haberleşme deneylerinden yeni nesil yazılım tabanlı radyolara kadar geniş ölçekte haberleşme alanında araştırmalar ve eğitim yapılmaktadır. Yüksek frekanslı sinyal üretmek için RF sinyal üretici ve RF sinyalleri analiz etmek için spektrum analizör de laboratuvarda bulunmaktadır.

Haberleşme Deney Seti

Yazılım Tabanlı Radyo