Bölüm Hakkında

MENU

Otomotiv endüstrisi önümüzdeki on yıl içerisinde küresel bir büyümeye hazırlanmaktadır. Hızlı kentleşme daha iyi ulaşım çözümlerine olan ihtiyacı artırırken, çevresel zorlukların üstesinden gelmek için daha temiz ve daha verimli araçların tasarlanmasında mühendislerin rolü de artmaktadır. Bu güncel konular, otomotiv tasarımı ve üretiminde bilgi ve beceriye sahip profesyonellere talebin düzenli olarak artmasına yol açmaktadır. Fizik, Matematik ve genel anlamda Bilim ve Teknoloji, ayrıca otomotiv konularıyla ilgileniyor, sürekli sorular sorup yanıtlar arıyor, farklı alternatifler keşfediyor ve yaratıcı düşünüyorsanız, o zaman ideal bir Otomotiv Mühendisi adayı öğrencisiniz.

Okan Üniversitesi’nde sürdürmekte olduğumuz problem çözme odaklı müfredatımız, mühendislik hedef kitlemizin genişlemesini ve daha geniş bir eğitim geçmişine sahip öğrencilerin mühendislik alanında kariyer yapmalarını sağlamaktadır. Mühendis adaylarımız modern mühendislik öğretimine uygun olarak tasarlanmış, son teknolojiye sahip Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizde eğitim almaktadırlar. Otomotiv Mühendisliği özelinde, ortak ders içerikleri nedeniyle Makine Mühendisliği ve İçten Yanmalı Motor laboratuvarlarında en yeni yüksek teknolojili ekipmanları içeren eğitim sistemimiz, “çoklu mühendislik alanları”nı (Multidisciplinary Engineering) desteklemek üzere özel olarak tasarlanmıştır. Fakültemizde sunulan bu altyapı sayesinde, mühendis adayı öğrencilerimiz ilgilerini çeken mühendislik sorunlarını araştırabilmekte ve otomotiv projelerine yönelik tasarımlar üzerinde uygulamalı deneyim kazabilmektedirler.

Okan Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği bölümünde ilk günden itibaren gerçek hayattaki bir mühendis -profesyonel veya girişimci- olma hedefinde yol alacaksınız. Bu suretle, bir sonraki çevreci ve sürdürülebilir ulaşım teknolojileri alanına katkıda bulunmanıza olanak tanıyan otomotiv tasarımı, üretimi ve bakımı alanındaki çeşitli kariyer seçenekleri arasından seçim yapabilmeniz mümkün olacaktır.