Vize İşlemleri

MENU

Sevgili öğrenciler, Erasmus Hareketliliği kapsamında vize işlemlerinize yardımcı olmak için konsolosluk bilgilerini aşağıda bulabilirsiniz. Vize işlemleri konusunda en son bilgileri almak, ve gereken belgeleri tamamlamak öğrencinin sorumluluğundadır. Okulla ilgili tüm belgelerinizi, üniversitelerin ilgili birimlerinden kendiniz giderek almalısınız. Erasmus Ofisin size sağlayacağı tek belge ERASMUS ÖĞRENCİSİ olduğunuzu belirten dokümandır.

Avrupa Birliği ülkelerinde kısa ve uzun süreli vize ve oturma izinleri konusunda bilgi alabileceğiniz
Avrupa Birliği Göç Portalına erişmek için tıklayınız

Almanya
Almanya Baş Konsolosluğu İstanbul
www.istanbul.diplo.de

Vize Koşulları ile Vize Başvuru Formları
www.istanbul.diplo.de

Alman Büyükelçiliği Bilgilendirme Notu 07 Mayıs 2014
Alman Büyükelçiliğinden Erasmus Faaliyetine katılacak öğrencilerimiz hakkındaki bilgilendirme aşağıdaki gibidir:

  • 90 güne kadar olan Schengen Vizesi için yalnızca iDATA firmasına başvuru yapılacaktır.
  • 90 güne kadar olan faaliyetlerde Yeşil pasaportu olan öğrencilerin vize başvurusu yapması gerekmiyor.
  • 91 gün ve üzeri faaliyetlerde tüm pasaport türleri (yeşil pasaport dahil) için iDATA firmasına başvurarak Alman Büyükelçiliği Vize Şubesine iDATA üzerinden randevu alınması gerekiyor. Vize alma süresi Yabancılar Dairesine sorulması nedeniyle yukarıda verilen ilk iki duruma göre biraz daha uzun sürebiliyor. Burada verilecek olan vize tüm kalış süresini kapsamakta ve vize türü Ulusal Vize olup Schengen bölgesinde dolaşıma izin vermektedir.

Alman Büyükelçiliği yetkilileri öğrencilerin üçüncü maddedeki süre ve işlemlere takılmaması için faaliyetleri imkan tanıyorsa 91-92 günlük vize yerine 90 gün altı vize başvurusu yapmalarını tavsiye ediyor.

Avusturya: www.bmeia.gv.at
Belçika: countries.diplomatie.belgium.be

Çek Cumhuriyeti
Çek Cumhuriyeti için vize süresi yaklaşık 2 aydır. Karşı üniversiteden gönderilecek tüm belgelerin Çekçe hazırlanması gerekmektedir. Lütfen gideceğiniz üniversiteye emaille durumu, vizenin geç çıktığını bildirerek, hem başvurunuzu erken yapın, hem de belgelerin Çekçesini de isteyiniz. www.mzv.cz