Uluslararası Akreditasyonlar ve Derecelendirme

MENU

Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde bulunan 'Uluslararası Akreditasyonlar ve Derecelendirme Birimi' (IA&R), üniversitemizin Yükseköğretim performansını izlemek ve geliştirmek amacıyla kurulmuştur.

Birim çalışmaları; uluslararası akreditasyonlar ve derecelendirmeye yönelik mevcut durumun tespiti ve sıralamaların iyileştirilmesine yönelik stratejilerin geliştirilmesi temelleri üzerine oturtulmuştur. Bu bağlamda, uluslararası akreditasyonlar ve sıralamaların geliştirilmesine yönelik stratejilerin uygulanması için ilgili akademik/idari birimlerle gerekli geri bildirimlerin sağlanması ve derecelendirme ile ilgili başvurularda sistematik ve etkili bir şekilde başvuru sürecinin yürütülmesi IA&R’ın temel görevleri arasındadır.

Uluslararasılaşma performansının ölçümü; derecelendirme kuruluşlarından elde edilen sonuçların analiz edilerek, belirlenen hedeflere ulaşma durumunun değerlendirilmesi yoluyla yapılmaktadır. Elde edilen sonuçlar uluslararası performansın ölçülmesinde somut bir gösterge niteliği taşımaktadır.