Program Eğitim Amacı / Program Çıktıları

MENU

Makine Mühendisliği Programı Eğitim Amaçları:

Mezunlarımız lisans eğitimi sürecinde kazandıkları, bilgi, deneyim, beceri ve farkındalık ile

Ulusal ve küresel sanayi kuruluşlarında gerek yönetim, gerekse de ARGE ve teknik alanlarda takım çalışmasına yatkın, sistematik düşünce yapısı ile karmaşık problem tanımı ve çözümüne katkıda bulunabilen, etik değerlere saygılı, kendisini sürekli yenileyen başarılı ve katma değer üreten mühendisler olarak çalışacaktır

Mezunlarımız yurt içi ve yurt dışı üniversitelerde Y. Lisans ve Doktora programlarına kabul edilebilecek ve akademik çalışmalar yürütebilecektir.

Yenilikçi ve girişimcilik bilgi ve becerileri ile kendi işlerini kurabilecekler, yenilikçi teknolojik ürünler geliştirebileceklerdir.

Karmaşık Projelerde gerek proje lideri gerekse de uzman olarak bütünsel bir bakış açısı, iyi bir iletişim becerisi modern mühendislik metod ve yöntemlerini de kullanarak başarılı katma değer yapabilecektir.

Makine Mühendisliği Program Çıktıları:

  • Matematik, fen bilimleri ve ilgili mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinde kullanabilme becerisi.
  • Karmaşık mühendislik problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.
  • Karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
  • Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern teknik ve araçları geliştirme, seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
  • Karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
  • Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi.
  • Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi.
  • Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
  • Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk bilinci; mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.
  • Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi.
  • Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.
  • En az birinde derinlik kazanmak üzere, kimya bilgisi ve matematiğe dayalı fizik bilgisi; çok değişkenli matematik ve türevsel denklemleri de kapsayacak biçimde, ileri matematik bilgisi; istatistik ve lineer cebir konularına aşinalık
  • Hem ısıl sistemler hem de mekanik sistemler alanlarında, bu tür sistemlerin tasarım ve gerçekleştirilmesi de dahil olmak üzere, çalışabilme becerisi.

Okan Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü Özgörevleri:

Makina Mühendisliği Programı özgörevi , kendi alanında ulusal ve uluslararası şirketlerde yöneticilik ve teknik olarak başarılı bir şekilde çalışabilecek, akademik dünyaya hazırlanmak için Y.Lisans ve Doktora Programlarına devam edebilecek, kendisini sürekli olarak geliştirebilecek, girişimcilik özellikleri olan, güncel ileri teknoloji sistemleri kullanımına hızlı bir şekilde adapte olabilen, etik değerlere saygılı, araştırmacı ve yenilikçi makine mühendisleri yetiştirmektir.

Otomotiv Mühendisliği Programı özgörevi, makine ve otomotiv mühendisliği alanlarında ulusal ve uluslararası şirketlerde yöneticilik ve teknik olarak başarılı bir şekilde çalışabilecek, akademik dünyaya hazırlanmak için Y.Lisans ve Doktora Programlarına devam edebilecek, kendisini sürekli olarak geliştirebilecek, girişimcilik özellikleri olan, güncel ileri teknoloji sistemleri kullanımına hızlı bir şekilde adapte olabilen, etik değerlere saygılı, araştırmacı ve yenilikçi otomotiv mühendisleri yetiştirmektir.