Dekan Mesajı

MENU

Dört yıllık programları ile İstanbul Okan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğrencilerine teorik ve pratik bir öğrenim imkânı sağlamakta, onları mezuniyetlerinden hemen sonra uygulamaya koyabilecekleri bilgi ve becerilerle donatmaktadır.

İyi yetişmiş, sorun çözmeye odaklı, iş hayatına atılmaya hazır, uzmanlaştıkları sektörde yaratıcı olmalarına çalıştığımız öğrencilerimiz, ülkemizde yeterli olmayan yetişmiş insan eksikliğini gidermeye yardım edeceklerdir. Bünyemizde yer alan Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Gastronomi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Havacılık Yönetimi, Pilotaj ve Spor Yöneticiliği ve Yeni Medya bölümlerinden mezun olan öğrencilerimizin yönelecekleri meslekler dünyada ve Türkiye’de sürekli gelişen ve gelişmeye devam edecek, cazip iş alanlarıdır. Öğrenimleri süresince okutulan teorik derslerle öğrencilerimize sağlam bir akademik formasyon verilirken; diğer yandan, iş dünyasıyla kurulan yakın ilişkiler, sağlanan staj imkanları ve güncel mesleki eğitim programları aracılığıyla onların çok yönlü güçlü bir donanıma sahip olmaları amaçlanmaktadır. Zorunlu yabancı dil olan İngilizce’nin yanısıra ikinci bir yabancı dil öğrenmek isteyen öğrencilerimiz Almanca, Arapça, Çince veya Rusçayı seçebilmektedirler. Öğrencilerimiz üniversitemizde var olan yan dal ve çift ana dal olanağından ve Avrupa Birliği - Erasmus Programı çerçevesinde, anlaşmalı üniversitelerle değişim programlarından yararlanabilmektedirler.

Üniversite çağındaki gençlerimiz fakültemiz ile ilgili gerekli bilgileri web sayfamızın diğer sütunlarında bulabilirler. Sizleri üniversitemiz ve fakültemizin sunduğu zengin öğrenim olanaklarından yararlanmaya davet ediyor, başarılar diliyorum.