Seramik Laboratuvarı

MENU
Seramik Laboratuvarı

Seramik Laboratuvarı, sabit protetik diş tedavilerinde hazırlanan metal alt yapıların seramik üst yapılarının tamamlandığı laboratuvardır.

İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin Seramik Laboratuvarı, en son teknolojiye sahip seramik fırınları ve ilgili cihazlar ve aletlerle donatılmış ve bu şekilde, öğrencilerimize metal bir üst yapının üzerine porselenin işlenmesi, bunun fırınlanması ve hastaya uygulanmadan önce son şekline getirilmesi açısından gerekli olan tüm basamakları anlama ve deneyimleme olanağı sunulmuştur.

Sabit protetik diş tedavisinde, seramik uygulamasının da preklinik eğitiminde öğrenilmesi ve laboratuvarda deneyimlenmesi; öğrencilerimizin klinikte hastalarına uyguladıkları benzeri işlemleri daha iyi kavramalarını ve başarılı olmalarını sağlamak açısından önemlidir.

Bu eğitim sayesinde, öğrencilerimiz diş teknisyenlerinden gelen protetik işler üzerinde söz sahibi olacak, teknisyenlerini doğruya yönlendirebilecek ve daha kaliteli protetik tedaviler yaparak başarılı diş hekimleri olacaklardır.

Galeri