Simülasyon Laboratuvarı

MENU
Simülasyon Laboratuvarı

İkinci sınıfta preklinik eğitimi, ‘Simülasyon Laboratuvarı’nda gerçekleştirilmekte ve öğrencilerimiz önceden belirlenmiş senaryolara göre, maket hastalar üzerinde diş hekimliğinin farklı branşlarında klinik öncesi pratik eğitim alarak; üçüncü sınıftaki klinik eğitime hazırlanmaktadırlar.

Simülasyon (Fantom) Laboratuvarımız, öğrencilerimizin çağdaş bir preklinik eğitimi almasına olanak sağlayacak şekilde hazırlanmıştır. Eğitmen fantom ünitesinde bulunan teknolojik kamera ve ses düzeneği sayesinde, öğrencilerimiz kendi fantom ünitelerinde bulunan kişisel LCD monitörlerden, hocalarının pratik uygulamalarını ve öğretilerini eş zamanlı olarak veya eğitici bir videoyu kayıttan izleyebilmektedirler.

İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, preklinik eğitiminde bir ilke daha imza atmış ve Simülasyon Laboratuvarının içinde bir röntgen odası hazırlamıştır. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından lisanslanmış, ilgili yasal mevzuata uygun olarak radyasyondan korunmak amacıyla zırhlanmış bu odaya, eğitim amaçlı bir röntgen cihazı ile modern bir fantom yerleştirilmiş ve radyovizyografi (RVG) sistemi kurulmuştur.

Bu sayede, öğrencilerimiz kişisel fantom ünitelerinde klinikte hasta tedavi uygulamalarına hazırlanırken; radyografi almayı da öğrenmektedir. Özellikle endodontik tedavilerde sıklıkla kullanacakları bu dijital radyografi sistemini klinik öncesi safhada tanıyarak uygulamakta ve olası hatalarını kişisel monitörlerinde izleyerek düzeltebilmektedirler.

Aktif ve yoğun preklinik eğitimi sonrasında, üçüncü sınıf öğrencilerimiz öğretim üyelerinin denetiminde klinikte hasta tedavi edecek bilgi ve beceriyi kazanmış olarak klinik eğitimlerine başlamaktadırlar.

Galeri