Manipülasyon Laboratuvarı

MENU
Manipülasyon Laboratuvarı

Bir diş hekimi, üç boyutlu olarak düşünebilme ve bu şekilde üretebilme yeteneğine sahip olmalıdır. El beceresi yeterli olsun veya olmasın, klinik öncesinde mutlaka geliştirilmelidir.

Birinci sınıf öğrencilerimizin diş hekimliğine yönelik el yeteneklerinin geliştirilmesi amacıyla, preklinik (klinik öncesi) eğitimimiz Fakültemizin ‘Manipülasyon’ ile ‘Alçı ve Akrilik’ Laboratuvarlarında gerçekleştirilmektedir.

Manipülasyon Laboratuvarımız, öğrencilerimizin çağdaş bir preklinik eğitimi almasına olanak sağlayacak şekilde hazırlanmıştır. Eğitmen masasında bulunan teknolojik kamera ve ses düzeneği sayesinde, öğrencilerimiz kişisel çalışma masalarında iki öğrencinin yan yana ortak kullanacakları LCD monitörlerden, hocalarının pratik uygulamalarını ve öğretilerini eş zamanlı olarak veya eğitici bir videoyu kayıttan izleyebilmektedirler.

Ayrıca Fakültemizde, Manipülasyon Laboratuvarımız ile bağlantılı olacak şekilde, öğrencilerimizin aynı anda çalışmasına uygun büyüklükte bir ‘Alçı ve Akrilik Laboratuvarı’ da hazırlanmıştır. Her iki laboratuvarımız da, en son teknolojiye sahip dental cihazlar, aletler ve malzemeler ile donatılmıştır.

Öğrencilerimiz birinci sınıftan itibaren preklinik eğitimleri süresince; teknolojik dental cihazlar, döküm ve seramik fırınları ile donatılmış olan ‘Metal Döküm’ ve ‘Seramik’ Laboratuvarlarımızı da kullanmaktadırlar.

Bu bağlamda Manipülasyon ile Alçı ve Akrilik Laboratuvarlarımız, öğrencilerimizin ilk yıldan itibaren diş hekimliğinde kullanılan güncel malzemeler ve son teknoloji cihaz ve aletler ile tanıştıkları; el becerilerini geliştirdikleri; alçı, akrilik ve ölçü maddeleri ile çalışmayı öğrendikleri; döküm ve porselen yapımını izledikleri ve deneyimledikleri, Fakültemize özgün olarak hazırladığımız ‘Preklinik Laboratuvar Kompleksi’nin bir parçasıdır.

Bu özgün yapılanma sayesinde, öğrencilerimize bilgi ve el becerilerini hızla geliştirme olanağı sunulmaktadır.

Galeri