Dekan Mesajı

MENU

Sevgili Öğrenciler,
İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne hoş geldiniz.

2014 - 2015 akademik yılında Türkçe Diş Hekimliği Programı ile eğitim-öğretim yaşamına başlayan Fakültemiz’de; 2017 - 2018 akademik yılından itibaren İngilizce Diş Hekimliği Programı ile birlikte, hem Türkçe hem de İngilizce Programlarda Diş Hekimliği eğitim-öğretimini sürdürüyoruz.

Yeni akademik yılımızda, mevcut öğrencilerimizin yanı sıra, diş hekimliğini meslek ve yaşam biçimi olarak seçen ve tam donanımlı bir diş hekimi olarak fark yaratmak isteyen yeni öğrencilerimiz ile de buluşacağımız için kıvançlıyız.

Fakültemizin Klinik Bilimleri Bölümü bünyesinde yer alan 8 Anabilim Dalında; her biri kendi alanlarında yetkin, çağdaş bilgi ve beceri sahibi, araştırmacı, kanıta dayalı diş hekimliğinin önemini kavramış, ulusal ve uluslararası platformda vizyon sahibi, çok güçlü bir akademik kadro ile yola çıktık. Kadromuza yeni katılan değerli öğretim üyelerimiz ile de sürekli büyüyor ve güçleniyoruz.

İstanbul Okan Üniversitesi’nin çağdaş eğitimi, araştırmayı ve bilimsel gelişmeyi ön planda tutan ve başarıyı destekleyen ilkeleri ile bütünleşik olarak; Diş Hekimliği Fakültemizi çok kısa sürede en üst akademik seviyeye taşıyacağımız inancında ve kararındayız.

5 yıllık diş hekimliği eğitim programımızın ilk iki yılını, Üniversitemizin Tuzla Kampüsü’ndeki “Sağlık Bilimleri Eğitim Kompleksi”nde gerçekleştiriyoruz. Tam donanımlı kampüsümüz, çağdaş ve üst düzey teknolojiye sahip eğitim olanaklarının yanı sıra; öğrencilerimize sosyalleşebilecekleri, hobilerini gerçekleştirebilecekleri ve üniversite öğrenciliğini doyasıya yaşayabilecekleri keyifli bir ortam sunuyor.

Öğrencilerimiz, teorik diş hekimliği dersleri ile birlikte; çağdaş bir klinik öncesi eğitim olanağı sağlayan tam donanımlı Manipülasyon, Simülasyon, Alçı ve Akrilik, Laboratuvarlarımızda, deneyimli öğretim üyelerimizden klinikte hasta tedavi edecek bilgi ve beceriyi kazanırken; aynı binada, Üniversitemiz Tıp Fakültesinin değerli öğretim üyelerinden teorik ve pratik temel tıp bilimleri derslerini alma avantajını da yaşıyorlar.

Fakültemizde, birçok diş hekimliği fakültesinden farklı olarak; Klinik Eğitim 3. Sınıfta başlamakta, eğitim programımızın son üç yılında yoğun olarak sürdürülmekte ve 5. Sınıfta da Multidisipliner Klinik Eğitimi verilerek, öğrencilerimiz meslek yaşamlarına hazırlanmaktadırlar.

2017 - 2018 akademik yılından itibaren, klinik eğitimlerimizi Tuzla Kampüsümüze 20 dakika ve İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’ne 5 dakikalık mesafede bulunan “Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim ve Uygulama Hastanemiz”de sürdürüyoruz. Fakültemiz Hastanesi, öğrencilerimize çağdaş bir diş hekimliği eğitimi sunmak için en üstün teknolojik donanıma sahip amfileri, kütüphane ve seminer salonlarını, araştırma laboratuvarını, genel anestezi ameliyathanelerini, son teknoloji cihaz ve malzemeler ile donatılmış öğretim üyesi ve öğrenci klinik ünitlerini ve tüm radyolojik görüntüleme cihazlarını bünyesinde bulundurmaktadır.

Ayrıca, Fakültemizin “Ortodonti” ve “Endodonti” Doktora Programları da, Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak yürütülmektedir.

Fakültemizden mezun olan öğrencilerimizin; teorik ve pratik açıdan mesleklerindeki yeniliklere hakim, öğrenmeyi ve bilgiye erişmeyi bilen, özgüveni yüksek, iletişim ve empati yetenekleri gelişmiş, etik değerleri benimsemiş, yetkin diş hekimleri olarak meslek yaşamlarına başlayacaklarına ve fark yaratacaklarına inanıyoruz.

Yüce Atatürk’ün manevi mirası olan aklın ve bilimin doğrultusunda; İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi olarak, mezunlarımızı meslek yaşamlarında başarılı ve akademik kariyer sahibi bilim insanları olarak görmek hepimizin gururu olacaktır.

Sevgilerimle,
Yolunuz açık olsun, yolumuz açık olsun…