Akademik Çalışmalarımız

MENU

DİNÇ ALAÇAM OYA, (2019). Gastronomi turizmine Türk mutfağının etkileri Trabzon ili örneği

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

SAMİ FUAT, (2019). Yabancı turistlerin Türk mutfağı hakkındaki görüşlerinin gastronomi turizmi çerçevesinde incelenmesi: Atatürk Havalimanı bölgesi otelleri üzerine bir araştırma

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

BOZAGCI ELİF CEMRE, (2019). Yumurta, yumurta kullanımının Türk mutfak tarihindeki gelişimi ve yumurta temelli gastronomi trendleri

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

BAYRAM AYŞE SERRA, (2019). Organik gıda, üretimi, tüketimi ve organik gıda tüketici eğiliminin değerlendirilmesi: 2019 Türkiye geneli örneği

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

ENGİN NECİP BUĞRA, (2019). Tarhana tüketimine ilişkin tüketici tutumlarının incelenmesi

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

ÇİFÇİ HATİCE, (2019). Gastronomi sanatında tabak dizaynına etki eden faktörlerin araştırılması: İstanbul örneği

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

ENGİN NECİP BUĞRA, (2019). Tarhana tüketimine ilişkin tüketici tutumlarının incelenmesi

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

ÇİFÇİ HATİCE, (2019). Gastronomi sanatında tabak dizaynına etki eden faktörlerin araştırılması: İstanbul örneği

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

EGELİ BURAK, (2019). Bulgaristan göçmenlerinin yeme içme kültürü ve uygulanan yemek reçeteleri üzerine inceleme

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

BAKICI BURAK, (2019). İstanbul ili özel okul adölesan dönemi öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları ile demografik yapı ilişkisi

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

BEKİROĞLU BURCU, (2019). Türkiye'de bulunan peynir çeşitleri ve peynir ile yapılan yemekler,

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

İÇİNGÜR ASLI ZEYNEP, (2019). Beden algısının yeme davranışları ve yaşam tarzına etkisi

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

AYGÜN CEYHUN, (2019). Çorum ilinde yetişen bazı yenilebilir yabani otların tespiti, sağlık açısından faydaları ve yemeklerde kullanım şekilleri

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

SARAÇOĞLU RIDVAN LEVENT, (2019). Türk Silahlı Kuvvetlerinde askerlere sunulan menülerin gastronomik açıdan değerlendirilmesi

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

DOKUZCAN BİLGE DİLARA, (2019). Pastacılıkta yumurta ikamesi olarak nohut suyu kullanımı ve yumurtasız pandispanya örneği

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

YORGAN NURGÜL DEMET, (2019). Lise öğrencilerinde sağlıklı beslenme farkındalık düzeyi ve beslenme alışkanlıkları

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

YAZAR ÖZKAN, (2019). Gökçeada'nın gastronomi rotalarında sloow food ve gastronomi turizmi

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

TOPDAŞ HAYRİYE MERVE, (2019). Hazır gıdada ve helal özellikli jelatinde tüketici eğilimlerinin Belirlenmesi

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

SEVİM AYSEL, (2019). İstanbul ilinde çalışan kadınların kahvaltı alışkanlıklarının araştırılması

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

HEKİMOĞLU ÇELİK FULYA, (2019). Fonksiyonel gıdalarla prebiyotik ve glutensiz ürünlerin geliştirilmesi

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

TÜRKMEN ZEYNEP, (2019). Makedonya'dan Türkiye'ye gelen göçmenler ve Türklerin yemek kültürü açısından etkileşimi: Bayrampaşa örneği

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

ULU EFE KAAN, (2018). Fonksiyonel gıdalarda tüketici algısı üzerine bir araştırma: İstanbul ili örneği

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

AYDENİZ FUNDA, (2018). Kaz dağlarındaki yenilebilir bitkiler ve reçeteleri

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

AYDENİZ HAKAN, (2018). Sosyal medya kullanıcılarının yeme-içme mekan tercihleri üzerine bir Araştırma

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

ELMACI İLKAY, (2018). Hasat sonrası işlemlerin, kavurma işleminin ve pişirme/demleme işlemlerinin Türk kahvesi ve espresso kahvesinin duyusal özellikleri üzerine etkileri (Türkiye ve Brezilya arasında kültürlerarası çalışma)

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

ÖZ HASAN FEHMİ, (2017). Dünden bugüne Alanya geleneksel mutfak kültürü

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

ÇERKEZ MEHTAP, (2017). Yerel yönetimlerde toplu yemek hizmetlerinin tüketici beğenisi açısından değerlendirilmesi: Ataşehir Belediyesi örneği

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

KARADAĞ ÜMİT, (2015). Datça bölgesine ait yenilebilir otların ve çiçeklerin tespiti, sağlığa faydaları ve yemeklerde kullanım şekilleri

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

GÖK İLKAY (2021). Functional Potential of Several Turkish Fermented Traditional Foods: Biotic Properties, Bioactive Compounds, and Health Benefits. Food Reviews International, Doi: 10.1080/87559129.2021.1962340 (Yayın No: 7149179)

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

ELMACI İLKAY, GÖK İLKAY (2021). Effect of three post-harvest methods and roasting degree on sensory profile of Turkish coffee assessed by Turkish and Brazilian panelists. Journal of the Science of Food and Agriculture, 101(13), 5368-5377., Doi: 10.1002/jsfa.11185 (Yayın No: 6985867)

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

YALCIN ELİF, ÖZDAL TUĞBA, GÖK İLKAY (2021). Investigation of textural, functional, and sensory properties of muffins prepared by adding grape seeds to various flours. Journal of Food Processing and Preservation, Doi: 10.1111/jfpp.15316 (Yayın No: 6916075)

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

ÇİFÇİ HATİCE, GÖK İLKAY, ATSIZ OZAN, ÇİFÇİ İBRAHİM (2021). Insights into the Art of Plating in Gastronomy: A Content Analysis of Master Chefs\u2019 Perspectives. Journal of Culinary Science & Technology, Doi: 10.1080/15428052.2021.1929634 (Yayın No: 7149183)

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

GÖK İLKAY,ULU EFE KAAN (2019). Functional foods in Turkey: marketing, consumer awareness and regulatory aspects. Nutrition & Food Science, 49, 668-686., Doi: 10.1108/NFS-07-2018-0198 (Yayın No: 4564771)

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

GÖK İLKAY (2015). Did “Edible Philosophy” Have Any Contribution To The Existence of 500 Years Ottoman Sovereignty?. International Journal of Academic Research, 7, 64-66., Doi:10.7813/2075-4124.2014 (Yayın No: 4495184)

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

GÖK İLKAY,İBANOĞLU ŞENOL,ÖNER MEHMET DURDU (2004). Effect of storage on the selected properties of macaroni enriched with wheat germ. Journal of Food Engineering, 64(2), 249-256., Doi: 10.1016/j.jfoodeng.2003.10.005 (Yayın No: 4495635)

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

GÖK İLKAY,ÖNER MEHMET DURDU,İBANOĞLU ŞENOL (2004). Effect of wheat germ addition on the microbiological quality, in vitro protein digestibility, and gelatinization behavior of macaroni. European Food Research and Technology, 219(1), 52-59., Doi: 10.1007/s00217-004-0932-3 (Yayın No: 4495675)

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

KARATAŞ ŞÜKRÜ,GÖK İLKAY (2001). DETERMINATION OF MOISTURE DIFFUSIVITY OF PINE NUT SEEDS. Drying Technology, 19, 701-708., Doi: 10.1081/DRT-100103946 (Yayın No: 4495731)

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

GÖK İLKAY (2019). Shalgam One of the Functional Traditional Beverages in Turkey. 27th International Conference of FFC, “Functional Foods and Bioactive Molecules: Their Role in Disease Management and Health Promotion”, 27, 76-81. (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)(Yayın No:5982908)

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

Gaziantep-Halep Mutfak Kültürü ve Yemekleri: Benzerlikler ve Farklılıklar (2018)., GÖK İLKAY, Sertaç Yayınevi, Editör:İlkay Gök, İsmail Özsabuncuoğlu, Gonca Tokuz, Basım sayısı:1, İngilizce(Araştırma (Tez Hariç) Kitabı), (Yayın No: 4495859)

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

Current Advances for Development of Functional Foods Modulating Inflammation and Oxidative Stress, Bölüm adı:(Chapter 1. Bioactive Compounds Modulating Inflammation and Oxidative Stress in Some Traditional Functional Foods and Beverages) (2021)., GÖK İLKAY, Elsevier, Editör:Hernández Ledesma, B., Martinez-Villaluenga, C., Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 652, ISBN:978-0-12-823482-2, İngilizce(Bilimsel Kitap), (Yayın No: 7170684)

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

Dünya Mutfak Kültürleri, Bölüm adı:(Çin Mutfağı) (2020)., GÖK İLKAY, Beta Basım Yayım Dağıtım A.Ş, Editör:PERÇİN ŞAHİN Nilüfer, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 414, ISBN:978-605-242-880-1, Türkçe(Ders Kitabı), (Yayın No: 6759967)

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

GÖK İLKAY, Vatandost Gamze (2021). Studying the Consumer Preferences and Consumption Attitudes of Traditional Tarhana. Journal of Food Health and Technology Innovations, 4(9), 338-361. (Kontrol No: 7332075)

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

BOZAGCI ELİF CEMRE, GÖK İLKAY (2021). Osmanlı Mutfağında Yumurta ve Yumurtalı Yemekler.Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, Doi: 10.37847/tdtad.881212 (Kontrol No:7170560)

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

GÖK İLKAY (2021). Effect of roasting, brewing/cooking techniques on the bioactive compounds of coffee: Benefits on human health as a functional food. Food and Health, 7(4), 311-328., Doi:10.3153/FH21032 (Kontrol No: 7239904)

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

GÖK İLKAY, Çelik Fulya (2021). Use of Some Functional Flours for Development of Prebiotic Gluten-Free Cookies. Journal of Food Health and Technology Innovations, 4(8), 251-261. (Kontrol No: 7331814)

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

GÖK İLKAY, Destegül Gizem Esra (2020). The Relationship Between Emotional Eating Behavior and Nutritional Status in Adult Individuals: Istanbul Case Study. Food Health and Technology Innovations, 3(7), 207-222. (Kontrol No: 7331745)

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

TOPAL HAVVA, GÖK İLKAY (2020). Fine Dining Restoranların İstihdam Politikalarına Gastronomi Eğitiminin Etkisi (A Research About The Effect of Gastronomy Education on The Employment Policies of Fine Dining Restaurants). Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8, Doi:10.21325/jotags.2020.743 (Kontrol No: 6759847)

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.

Yildirim Sevinç,DEMİR ERSİN,GÖK İLKAY (2020). Türk ve Filtre Kahve Örneklerindeki Toplam Antioksidan Kapasitelerin Elektrokimyasal Yöntemlerle Belirlenmesi. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 7(1), 382-393., Doi: DOI: 10.35193/bseufbd.736123 (Kontrol No: 6260604)

Çalışmayı görüntülemek için tıklayınız.