Yiyecek-İçecek işletmeleriyle işbirlikleri güçlü olan Gastronomi bölümüz farkındalık sağlayan sektörel ve sosyal sorumluk projeleri geliştirmektedir. Ör: Sıfır Atık Mutfak , Çölyaklılara Reçeteler, Dünya Aşçılar Günü, Sağlıklı Beslenme Çalışmaları, Türk mutfağını tanıtma projeleri, Dünya Makarna Günü vb (Internetten haberler yer almaktadır)
Önemli firmaların sponsorlukları ile etkinlikler geliştiren bölümümüz, öğrencilerimizin bu sayede sektörle iç içe çalışmalarını destekler ve birinci sınıftan itibaren iş yaşamının dinamiklerini takip etmelerini sağlar.
Sponsorların destekleriyle geliştirilen marka dersleri sayesinde sektör çalışanlarının alan bilgileri öğrencilere aktarılır (Müfredatta marka derslerinin isimleri görülebilir).
İş birliklerimiz öğrencilerimize staj, kısmi zamanlı çalışma avantajı sağlar. Öğrencilerimiz, hayal ettiği işletmede kolaylıkla staj yapabilir.
Intern Gastronomi dersi sayesinde, öğrencilere mezun olduğunda iş sahibi olma fırsatını sunar.
Aşçı Federasyonları ile iletişimde olan bölümümüz, öğrencileri meslekte duayen pek çok aşçıyla kolaylıkla iletişime geçirebilir.
Yurt dışında staj avantajı sağlayan bölümümüz, öğrencilerin mesleki kariyerlerinin gelişmesi için gerekli tüm olanakları sağlar.