Öğrencilerimiz 2. Sınıftan itibaren en az 60 günlük iki farklı işyerinde zorunlu staj yapmaktadır. Mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmeleri için önde gelen restoranlarda staj yapan öğrenciler, sektörel tecrübe ve pratik deneyimlerini ilk yıllardan itibaren kazanmaya başlar.
Stajlarını başarıyla tamamlayan öğrenciler, son sınıfta uygulanan “Intern Gastronomi” eğitimine başlayabilmektedir.
Yaz Stajı ve Raporu
Intern Gastronomi
Türkiye’de Bir İlk; Intern Gastronomi
Tecrübeli ve iş garantili mezun yetiştirmek amacıyla, Okan Gastronomi bölümü Türkiye de gastronomi eğitiminde bir ilki gerçekleştirdi.
Intern Gastronomi sistemini başlatan gastronomi bölümü, öğrencilerin mezun olduğunda iş bulma sorununu baştan çözmüş oluyor. Okan Gastronomide teorik ve pratik bilgilerle donatılmış tecrübeli mezunlar yetişiyor.
Tecrübeli ve iş garantili mezun yetiştirmek amacıyla, Gastronomi Bölümü başlattığı “Intern Gastronomi” programıyla, öğrenciler 4. Sınıfın son yarıyılında (8.yy) sektörün önde gelen yiyecek içecek işletmelerinde kapsamlı eğitim görüyor.
Intern gastronomi sistemi ile mezun olan öğrenci;
tecrübeli mezun olarak meslek hayatına başlıyor.
Okul yıllarında tanıştığı sektörle iç içe olan öğrenciler yiyecek-içecek sektörünü, yiyecek-içecek sektörü de Okan gastronomi öğrencilerini yakından tanımış oluyor.
Öğrencilerimiz;
Oteller ( Ritz-Carlton, Swiss Otel, Hilton Otelleri, Çırağan Palace Kempinski,Raffles Otel, St Regis, Radisson Blu, Divan Otel )
Restaurantlar ( Sunset, Frankie, Eataly, Hacı Abdullah, Mama Shelter, İstanbul Yiyecek İçecek Grubu Restoranları (Mikla, Numnum, Kronotrop, Terra Kitchen), Spago, Batard, Sahan, Zennup 1844, 360 Entertainment, Su Entertainment, Big Chef’s, Mid Point, Happy Moons.
Kurumsal Şirketler ( Pınar, G2M, Bonfilet, Metro ) gibi yeme-içme sektörünün önde gelen işletmelerde eğitim görme ve çalışma olanağına sahip oluyor.