İstanbul​ Okan Üniversitesi Hastanesi

MENU

Tuzla’da 50.000 metrekare alana sahip, 250 yatak kapasiteli, içerisinde 10 ameliyathane ve 47 erişkin ve yoğun bakım ünitesi, IVF ünitesi, invaziv radyoloji ünitesi, poliklinikler ve kliniklerin yer aldığı İstanbul Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Kasım 2016'da hizmete açılmıştır.

Bundan iki yıl önce, Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerini açan, sağlık eğitiminde, Tuzla Kampüsü’ndeki Sağlık Bilimleri Eğitim Kompleksi ile Tıp, Diş Hekimliği Fakülteleri, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nu aynı çatı altında buluşturup, sadece birkaç üniversitede yer alan Hastane Simülasyon Merkezi’ni 700 metrekarelik bir alanda kuran üniversitemiz, sağlık ve tıp eğitimindeki bu deneyimini tıp fakültesi hastanesi ile sahaya taşıyor.

Tıpta var olan 43 uzmanlık alanında ve yan dallarda, herkese eşit mesafede yaklaşımı ile hizmet vermeyi ilke edinen İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi, başta İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kadın Sağlığı ve Doğum, Onkoloji, Organ Nakli, Ortopedi ve Travmatoloji, Göz, Göğüs Hastalıkları, Psikiyatri, Nöroloji, Kulak-Burun-Boğaz, Plastik Cerrahi, Dermatoloji olmak üzere tüm branşlarda, özellikli tüm cerrahilerde, teknolojik alt yapısını, deneyimli uzman hekim kadrosunu bir araya getiriyor. Ayrıca, E-5 Karayolu’na, Organize Sanayi Bölgesi’ne ve Tuzla Tersanesi’ne yakınlığı nedeniyle iş / meslek hastalıkları ve yaralanmalarında ilk başvuru merkezi olma özelliği sağlayacak.

Hızla gelişen tıbbi teknolojilerinin en son ürünlerini hastalarının hizmetine sunacak olan İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi, bu olanaklarla bir mükemmeliyet merkezi olmayı hedefliyor.

İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi, kurum kültürü olarak, gelişen teknolojiye ayak uyduran, hasta güvenliğini ön planda tutan, hasta memnuniyeti, hasta hizmetleri ve hizmet kalitesini sürdürülebilir kılmayı benimsiyor. Birbirini her zaman destekleyen ve tamamlayan, güzel yüzlü sağlık profesyonellerinden oluşan, donanımlı ekibi ile sağlıkta öncü olmak istiyor. Hasta odaklı yaklaşımı ile sağlık hizmeti almak isteyenlere evrensel standartlarda, hasta haklarına saygılı, kaliteli ve modern tanı/tedavi olanakları sunacak.

Toplumun, koruyucu hekimlik ve tedavi edici hizmetlerde ulaşılabilir sağlık merkezi olarak bu sektöre adım atacak olan İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi, tıp eğitimi ve toplumun sağlığını ilgilendiren konularda ileri tanı ve tedavi yöntemleri geliştirmek amacıyla bilimsel araştırma ve geliştirme çalışmalarını her zaman desteklemeyi; ulusal ve uluslararası alanda da sağlık/ eğitim kurumları ile çeşitli işbirlikleri geliştirmeyi planlıyor.

Sağlık Bilimleri Eğitim Kompleksi ve hastanesi ile sağlık sektörüne dört bir koldan hizmet vermeyi hedefleyen Okan markası, yeni hizmete açılacak hastanemiz ile mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası öğrencilere teorik derslerin ve klinikte hasta muayene ile tedavi uygulamalarının gerçekleştirilmesine yönelik olanakları ve klasik anlamda “usta çırak ilişkisini” yeniden hayata geçirmeyi amaçlıyor. Lisans ve Ön Lisans düzeyinde eğitim alan öğrencilerin deneyim kazanmalarının yanı sıra, hekimlerin de mezuniyetleri sonrası sürekli eğitim programlarının düzenlenmesiyle akademik bilgi ve beceri düzeylerinin güncellenmesine ve bilgi birikimlerine katkı sağlamayı, öğrencilerin eğitim/kariyer yolculuklarına destek olmayı ve Türkiye sağlık sektörüne kalifiye eleman kazandırmayı hedefliyor.

İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi, hizmete açılacağı Tuzla Bölgesi’nde yerel yönetimler, yerel sağlık uzmanları ve sivil toplum örgütleri ile birlikte halka nitelikli sağlık hizmeti götürebilmenin gururunu ve mutluluğunu yaşayacak.

Galeri