Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı

Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı, Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü Tıp Fakültesi binası birinci katındadır. Fakültenin kurulması ile birlikte 2014 yılında faaliyete geçmiştir.. Genel Histoloji ve Embriyoloji dersleri İngilizce eğitim veren Tıp Fakültesinde Dönem I’ de iki ders kurulunda; Özel Histoloji ve Embriyoloji dersleri ise Dönem II’ de dört ders kurulunda teorik ve pratik olarak yer almaktadır. Türkçe eğitim veren Diş Hekimliği Fakültesinin birinci ve ikinci sınıflarına teorik ve uygulamalı Genel ve Özel Histoloji ve Embriyoloji dersleri verilmektedir. Her iki Fakülteye yönelik pratik dersler Histoloji öğrenci laboratuvarında gerçekleşmekte olup burada, teorik dersler preparat düzeyinde ve mikroskop ile özetlenmektedir.