Yurtlarımız Hakkında

MENU

İstanbul Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü içinde yer alan ve 1334 yatak kapasiteli olan yurtlarımız; 3 kız öğrenci yurdu, 2 erkek öğrenci yurdu olmak üzere toplam 5 ayrı binadan oluşmaktadır. Tüm fakülte binalarına 5 dk. yürüme mesafesinde bulunan yurtlarımızda akşam yemeği hafta içi 5 gün (resmi tatiller hariç) yurt ücretine dahildir.

Yurt binaları içinde, etüt odaları, öğrencilerimizin ücretsiz kullanabileceği çamaşırhane, ütü odası, dua odası, kablolu ve kablosuz İnternet erişimi bulunmakta olup, 24 saat sıcak su hizmeti verilmektedir.

Tüm yurtlarda, 24 saat vardiya sistemi ile çalışan danışma personeli ve idari personel tarafından, öğrencilerin sıkıntı ve önerileri dikkate alınıp, öğrencilerimize huzurlu ve güvenli bir ortam sağlanmaya çalışılmaktadır.

Tüm yurt binaları kampüs alanında bulunmaktadır, kampüs ve yurtlar İstanbul Okan Üniversitesi güvenlik ekibi ve 24 saat kamera sistemiyle gözetilmektedir. Bununla beraber, yurtlarımızda 7/24 hemşire ve ambulans bulunmaktadır ve gerekli durumlarda sağlık hizmeti verilmektedir.

Öğrencilerimizin sosyal etkinliklerine dönük sinema günleri, tiyatro gösterileri, yurtlar ortak alanında bulunan futbol, voleybol ve basketbol sahası da öğrencilerimize ücretsiz verilen hizmetlerimiz arasındadır.

Öğrenci yaşam alanı olan, tüm yurt odalarının ve ortak alanların temizliği ise deneyimli personeller tarafından yapılmaktadır.

Yurtlarımızda, öğrencilerimize 1-2-3 ve 4 kişilik standartlar arasında değişen odalarda barınma olanağı sunulmakta olup, yurt odaları içerisinde; banyo, wc, mini & midi tip buzdolabı, telefon, çalışma masası, elbise dolapları ve plazma TV bulunmaktadır.

Öğrencilerimiz, tam donanımlı spor merkezimiz ve yüzme havuzumuzdan ücretsiz faydalanmanın yanında, istenilen belgeleri temin ederek, kampüs içi otoparklarımız dan da ücretsiz faydalanma olanağına sahiptirler.

Yine kampüsümüz içinde bulunan, İstanbul Okan Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi (OPDEM), ihtiyaç duyan öğrencilerimize psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetiyle yardımcı ve yönlendirici olmaya çalışmaktadır.

Sabiha Gökçen Havaalanı’na 10 dakikalık mesafede olan İstanbul Okan Üniversitesi yurtları sayesinde, il dışından gelen öğrenciler, çok kısa sürede yurtlarına ulaşma şansı yakalayabilmektedirler. Toplu taşıma araçlarıyla da ulaşım sağlanabilen kampüsümüzde akademik yıl içinde duyurulan, belli güzergah ve saatlerde ringle ulaşım olanağı da sağlanmaktadır.