Havacılık Yönetimi

MENU
Havacılık Yönetimi

Dünya genelinde havacılık uzmanlarına olan ihtiyaç giderek artmaktadır ve toplum ve iş yaşamının gereksinimlerine evrensel standartlarda yanıt vermek, yenilikçi ve öncü bir dünya üniversitesi olmak vizyonu ile İstanbul Okan Üniversitesi’nin hedefi, uzman ve deneyimli öğretmen kadrosuyla sizleri havaalanı ve uçuş operasyonları alanlarında küresel bir oyuncu olmaya hazırlamaktır. Havacılık yönetimi eğitimi sonrasında alacağınız diploma sizleri havayolu işletmesi ve havaalanı yönetimi, havacılık finans ve pazarlama, emniyet yönetimi ve havacılık hukuku gibi alanlarda hayata ve iş yaşamına hazır hale getirecektir.

Havacılık sektörü geçmişte olduğu gibi günümüzde de yeni ortaya çıkan donanım ve teknolojileri yönetebilecek nitelikli iş gücüne ihtiyaç duymaktadır ve bu ihtiyaç gelecekte daha da artacaktır. Artan rekabet nedeniyle dünyanın her yerindeki havacılık işletmeleri, nitelikli iş gücünü saflarına katmak maksadıyla çalışma koşullarını geliştiren tedbirlere önem vermekte ve yeni yetenekleri çekmenin yollarını aramaktadır.

Uluslararası Havalimanları Konseyi verilerine göre toplam yolcu taşıma kapasitesiyle ilk 20 ülke arasında 7. sırada yer alan Türkiye, gelecekte daha üst sıralara yükselerek, Çin, A.B.D. Hindistan, Endonezya ve İspanya’dan sonra dünyanın en fazla yolcu taşıyan altıncı ülkesi olmaya adaydır.

Coğrafi konumu ve başta ulusal bayrak taşıyıcı Türk Havayolları şirketi ile havacılık sektöründe kendisine haklı bir yer edinen Türkiye’de havacılık, gelecekte daha da gelişecek ve nitelikli insan gücüne olan ihtiyaç artmaya devam edecektir.

Türkiye’de havacılık sektöründe en önde gelen kentlerimiz arasında olan İstanbul’da bulunan Okan Üniversitesi Havacılık Yönetimi bölümü, sektör ile geliştirdiği çok yakın ilişkiler sayesinde sağladığı staj imkânları ve havacılık sektöründen deneyimli uzmanlardan oluşan eğitim ve öğretim kadrosuyla sizlere, iş yaşamınızda ihtiyaç duyacağınız profesyonellik ve problem çözme yeteneklerini kazandıracak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanızı sağlayacaktır.

Dünya genelinde hava trafik hacminin saatte 400 kalkışa ulaştığı ve bu rakamın sadece planlı ticari uçaklara ait olduğu göz önüne alındığında, havacılık sektörünün sosyal ve ekonomik gelişmeye sağladığı katkılar ve sürdürebilir çözümler açısından ne kadar önemli ortada olduğu açıktır ve bu trend artarak devam edecektir.

‘‘İş Yaşamına En Yakın Üniversite’’ felsefesiyle eğitim ile iş dünyası arasında köprü oluşturmayı, öğrencilerini küresel dünya ve iş hayatının gereksinimlerine uygun entelektüel birikim, bilgi becerilerle donatarak iş yaşamına hazır bireyler olarak yetiştirmeyi hedefleyen İstanbul Okan Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Havacılık Yönetimi size aşağıdaki kariyer fırsatlarını sunmaktadır:

  • Hava trafik yönetimi,
  • Havayolu filo planlaması, uçuş planlama ve izleme,
  • Havaalanı yönetimi,
  • Uluslararası ve ulusal düzenleyici kurumlar,
  • Havacılık sektör ve endüstrisinde danışmanlık,
  • Uyumluluk izleme ve kalite kontrol,
  • Kabin ekibi,
  • Uçuş emniyet ve havacılık güvenliği yönetimi,
  • Havacılık hukuku,

  • Yer hizmetleri yönetimi,
  • Uçuş operasyonları yönetimi,
  • Uçuş harekât yönetimi
  • Hava kargo taşımacılığı ve lojistik,
  • Turizm, havacılık ve ulaştırma sektörlerinde tedarik zinciri yönetimi.

Havacılık endüstrisi çok yakın ilişkiler kuran İstanbul Okan Üniversitesi Havacılık Yönetimi bölümünde, akademisyenler, endüstri ve sektör uzmanları ve uçuş eğitmenlerinden alacağınız teorik ve pratik eğitimler/dersler ve havacılık sektörü ile ortamı hakkında edindiğiniz bilgiler sizleri gerçek dünya operasyonlarına hazır ve havacılık sektöründe yönetici rollerine aday hale getirecektir.

Havacılık Yönetimi Bölümü’nde eğitim-öğretim hedefimiz, sivil hava ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren hava alanı ve terminal işletmeleri, yer hizmetleri kuruluşları ve hava yolları ile diğer havacılık işletmelerine yönelik olarak, yabancı dil bilen, ileri teknoloji bilgisine sahip, kendini sürekli yenileyebilen, bu alanlarda günümüzdeki ve gelecekteki gereksinimleri karşılayabilecek bilgi ve beceriye sahip, ulusal ve uluslararası düzeyde görev yapabilecek uzmanlar yetiştirmektir.