Duyurular

Fulbright Eğitim Komisyonu Hubert H. Humphrey Programı

28 Nisan 2021

Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu, bilinen adıyla Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, Türk ve Amerikalı üniversite mezunları, araştırmacılar ve bilim adamları arasındaki eğitim ve kültürel değişim programlarını desteklemektedir. Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, 1949 yılında Türkiye Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri arasında imzalanan ikili bir anlaşma ile kurulmuştur ve bütçesi iki ülke hükümetlerinin katkılarıyla sağlanmaktadır. Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, Türkiye Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları arasındaki karşılıklı anlayış ve saygıyı, kültürel değişim yolu ile güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Hubert H. Humphrey Programı, bir akademik yıl süre ile verilen, kariyerlerinin ortasında, kamuya hizmet veren bir kurumda çalışan, liderlik özelliklerine sahip ve profesyonel gelişime açık yönetici, planlamacı ya da uzmanların başvuru yapabileceği bir burs programıdır. Seçilen bursiyerlere akademik ve profesyonel gelişim olmak üzere iki yönlü destek verilmektedir. Humphrey Programı bursiyerleri, misafir edildikleri Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen üniversitelerinde, takip ettikleri lisansüstü seviyedeki özel çalışma programlarının yanı sıra, mesleki ziyaretler, konferanslar, eğitim programları ve en az altı haftalık stajı kapsayan profesyonel gelişim faaliyetlerine de katılırlar. Seçilen bursiyerler arasında, İngilizce konusunda desteğe ihtiyacı olanlara uygun görüldüğü takdirde 16 haftalık yoğun İngilizce programı desteği de verilebilmektedir.

2022-2023 akademik yılına yönelik yapılacak olan Hubert H. Humphrey Programı başvuruları için son başvuru tarihi 30 Haziran 2021’dir. Burs programımıza başvurmayı düşünen kişiler başvuru formu ve ayrıntılı bilgiye www.fulbright.org.tr adresinden ulaşabilirler.