Duyurular

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Bursları

28 Aralık 2020
Duyurular
Duyurular

Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu, bilinen adıyla Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, Türk ve Amerikalı üniversite mezunları, araştırmacılar ve bilim adamları arasındaki eğitim ve kültürel değişim programlarını desteklemektedir. Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, 1949 yılında Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasında imzalanan ikili bir anlaşma ile kurulmuştur, ve bütçesi iki ülke hükümetlerinin katkılarıyla sağlanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları arasındaki karşılıklı anlayış ve saygıyı, kültürel değişim yolu ile güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu lisans eğitimi sonrası, lisansüstü eğitimlerini Amerika Birleşik Devletleri’nde görmek isteyen öğrencilere ve mezunlara yönelik olarak Yüksek Lisans, Doktora ve Prof. Dr. Aziz Sancar Doktora Bursları ’nı vermektedir. 2022-2023 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde başlamak üzere verilecek olan burslarına son başvuru tarihi 7 Nisan 2021 ’dır.

Yüksek Lisans Bursuna lisans mezunları, lisans 3. sınıf veya 4. sınıf öğrencileri başvuruda bulunabilmektedirler. Doktora Bursuna, lisans mezunları, lisans 3. sınıf veya 4. sınıf öğrencileri, Yüksek Lisans öğrencileri veya Yüksek Lisans derecesine sahip adaylar başvuruda bulunabilmektedirler.

Prof. Dr. Aziz Sancar Doktora Bursunu kazanan öğrenciler Prof. Dr. Aziz Sancar'ın akademik danışmanlığında, kendisinin görevli olduğu University of North Carolina-Chapel Hill Kampüsü'nde doktora eğitimlerine devam edeceklerdir. Prof. Dr. Aziz Sancar Doktora Bursu'na başvurular Biyoloji, Biyofizik, Biyokimya, Biyomalzeme, Biyoteknoloji, Biyomedikal Mühendisliği, Kimya, Kimya Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik ile Tıp alanlarından kabul edilmektedir.

Burs programları için iki akademik yıla kadar maddi destek vermektedir. Her bir akademik yıl için verilen burs desteği 50.000 Amerikan Doları’na kadar olup, bunun yanı sıra, bursiyerlerin Amerika Birleşik Devletleri’ne gidiş-dönüş uçak bileti ve eğitimleri boyunca geçerli sağlık sigortası da sağlanmaktadır.

Burs programlarına başvurmayı düşünen öğrenciler ayrıntılı bilgi ve başvuru formuna www.fulbright.org.tr adresinden ulaşabilirler.