Grafik Tasarımı öğrencilerimiz And Warhol Sergisi’nde

29 Aralık 2023

Tasarım Bölümü Grafik Tasarım Programı birinci sınıf öğrencilerimizin, Grafik Tasarımda Temel Sanat Eğitimi Dersi’ni (MGTS129) 11 Aralık 2023 tarihinde İstanbul Lale Müzesi’nin sergisini ziyaret ederek işledik. Ders Tasarım Bölüm Başkanı Öğr. Gör. İsmail Doğan ve Öğr. Gör. Sedef Saraç koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.

Dersin amacı; Birinci sınıf öğrencilerinin sanat ile iç içe olmasını sağlamaktır. İstanbul Lale Vakfı’na ait sergide "Pop Art" akımının başlangıcı ve yolculuğu hikayesiyle birlikte gözler önüne serilmektedir. Pop Art akımının öncüsü olan Andy Warhol’un eserlerinin yanı sıra, Richard Hamilton, Keith Haring, Roy Lichtenstein, Robert Indiana eserlerini de öğrencilerimiz ile birlikte inceleme fırsatı bulunmuştur. Öğrencilerimize popüler sanatın yıllar içerisindeki gelişimini eserler ile birlikte öğretimini sağlanmıştır. Sergiyi gezdikten sonra aynı zamanda Lale temasının Osmanlı dönemlerinde etkisini de eşyalar üzerinde görülmüştür. Sosyal yaşamın sanatı nasıl etkilediğini ve sanatçıların bunları eserlerine nasıl yansıttığı keşfedilmiştir. Öğrencilerimizin bu bilgilere görsel hafızalarını gelişterecek ve vizyonlarını genişletecek çözümlerle ulaşmasını sağlanmıştır. Tasarım Bölüm Başkanı Öğr. Gör. İsmail Doğan'ın koordinasyonu ile yapılan ders için Grafik Tasarımda Temel Sanat Eğitimi Dersi öğretim elamanımız Öğr. Gör. Sedef Saraç’a ve çok değerli sergi ve müze görevlilerine teşekkür ederiz.