İç Mekan Tasarımı Programı öğrencilerimizden IKEA'da Ergonomi Dersi

29 Kasım 2023

Tasarım Bölümü İç Mekan Tasarım Programı 1. sınıf öğrencilerimizin, Ergonomi (MIMT 131) Dersi’ni 16 Kasım 2023 tarihinde IKEA Ümraniye mağazasında işledik. Dersin amacı öğrencilerimizin iç mekan tasarımı yaparken kullanacakları ürünlerin ve tasarımların genel ölçüleriyle ergonomik açıdan insan sağlına yarar ve zararlarını öncesinde hesaplayabilmelerini sağlamaktı. Evrensel tasarım ilkelerine bağlı kalarak bir taraftan da ürünlerin kullanıcıya kişisel olarak uygunluklarını, ergonomi ve mobilya ilişkisini inceledik. Bireysel olarak yaptığımız çalışmada, iç mekan işlevleri ve tasarım ürünleri üzerinde bir değerlendirme yaptık, ölçüler aldık ve kullanıcı analizleri yaptık. İç mekan tasarımında öğrencilerimizi doğru, herkese uygun ve işlevsel tasarımların dokunsal ve görsel olarak buluşturmuş olduk. Öğrencilerimizin bilgiye deneysel ve uygulamalı çözümlerle ulaşmasını sağlamış olduk. IKEA yöneticilerinin yine takdir ve teşekkürlerini aldık. Tasarım Bölüm Başkanı Öğr. Gör. İsmail Doğan'ın koordinasyonu ile yapılan, sektörde ders için Ergonomi Dersi öğretim elamanımız Öğr. Gör. Özge Çiçek Yıldız’a ve IKEA yetkililerine teşekkür ederiz.