Fakültemiz, "Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Çocukların Diş Tedavilerine Bütünsel Yaklaşım" konulu Sempozyumu düzenledi.

01 Haziran 2022

25 Mayıs 2022 tarihinde İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi'nde Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Çocukların Diş Tedavilerine Bütünsel Yaklaşım konulu bir sempozyum düzenlendi. Sempozyumda alanında uzman hocalar tarafından, OSB olan çocukların tedavilerinde en temel ihtiyaçlarından, diş tedavilerinin ve farklı beslenme ihtiyaçlarının yanı sıra bu çocukların genel anestezi uygulamalarındaki farklılıklardan bahsedildi. Sempozyuma Gebze Otizm Derneği de katılım sağladı.

OSB olan çocukların diş tedavileri de dahil olmak üzere bakım ve hayat kalitelerinin arttırılması için yapılabilecekler tartışıldı.