Okan İş Dünyası

MENU

İstanbul Okan Üniversitesi
“İş Yaşamına En Yakın Üniversite’’

Okan İş Dünyası

İş Yaşamına En Yakın Üniversite

İstanbul Okan Üniversitesi’nin kuruluş vizyonu ‘’iş yaşamına en yakın üniversite’’ olma üzerine kurgulanmıştır. Kariyer ve Yaşam Programı kapsamında olan derslerimiz ve uygulamalarımız kuruluş vizyonumuzu temsil etmektedir. Amacımız öğrencilerin eğitimleri sırasında kendilerini tanımalarında,kariyerlerinin planlanmasında destek sağlamak,iş dünyasının beklentileri hakkında bilgi vermek ve mezuniyet sonrası kendilerini geliştirebilecekleri işlere yerleştirilmelerinde yol göstermektir.

Kariyer Merkezimizin iş dünyası ile geliştirdiği İşbirlikleri ile Üniversitemiz öğrencileri, akademik programlarının uygunluğuna bağlı olarak, eğitimlerini sürdürürken iş birliğimizin olduğu firmalarda kısmi zamanlı olarak çalışma veya staj yapma imkânına sahiptirler.

2020 yılı itibariyle 1000’e yakın firma ile olan bağlantımız ile tüm öğrencilerimize ve mezunlarımıza iş dünyasının kapılarını öğrenci iken açıyoruz.

Markalı Dersler

Çözüm ortaklarımızla geliştirdiğimiz iş birliğimizi Üniversite içerisine alarak markalı dersler adı altında Eğitim sistemimize entegre ettik.

Markalı ders modeli ile amacımız öğrencilerin lisans eğitimleri boyunca teorinin yanı sıra uygulamalı odaklı eğitim almalarını sağlamaktadır.

O’COOP PROGRAMI

İş Yerinde Eğitim programımız ile amacımız öğrencilerin öğrenim süreleri içinde kazandıkları bilgi ve deneyimlerini pekiştirmek için uygulama yaparak lisans programlarına ilişkin bilgi ve görgülerini arttırma imkânı sağlamaktır.

O’COOP Öğrencilere almış oldukları teorik bilgileri kullanabilme ve uygulamaya aktarma becerisini kazandırmak, mezuniyet sonrası iş hayatına uyum sürelerini kısaltmak profesyonel becerilerini daha kısa sürede elde etme becerisi vermektedir. Ayrıca iş yerlerindeki sorumluluklarını, ilişkileri, organizasyon ve üretim sürecini ve yeni teknolojileri tanımalarını sağlamak, personeli ve müşterileri ile uyumlu çalışma ve iyi iletişim kurabilme alışkanlığını kazandırmaktadır.

GİRİŞİMCİLİK

Tüm üniversiteye zorunlu ders olarak ve alanında büyük başarılara imza atmış girişimcileri öğrencilerimizle buluşturarak girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasına ve girişimcileri teşvik etmeye odaklıyız.

Tüm üniversite öğrencilerimiz girişimcilik YANDAL programına ücretsiz olarak katılabilme hakkında sahiptirler.Bunların yanında Üniversitede bir girişimcilik ve inovasyon eko sistemi oluşturduk.

Başlangıç Sermayesi Desteği

İş fikirleri ve iş planları onaylı öğrencilerimize başlangıç sermayesi desteği olarak TÜBİTAK ve KOSGEB kaynaklarına ulaşabilmektedir.

Öğretim Üyesi Demografisi

Akademik olarak uluslararası eğitim tecrübesi yüksek seçkin üniversitelerden mezun akademisyen profilimize ilaveten sektörde ve alanında kendini ispatlamış ve aynı zamanda doktora eğitimlerini de tamamlamış bir akademik kadroyu da içselleştirdik.

STARTUP Kuluçka Merkezi

Startup şirketlerini geliştirebilmek için kuluçka merkezinde koçluk desteği vermekteyiz. Zengin

İş Dünyasına yakın olma vizyonumuz çerçevesinde tüm üniversite öğrencilerimize yönelik olarak zengin İşletme tabanlı YANDAL programları sunuyoruz. Böylece bir mühendis MBA altyapısını alarak Okan’dan mezun olabiliyor.