Happy Life

MENU

HAPPY LIFE

Happy Life dersleri, Okan Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı tarafından yürütülen, öğrencilerimizin mesleki bilgi birikimlerinin yanı sıra sportif, sanatsal ve sosyo-kültürel açılardan kendilerini geliştirmeye yönelik olarak düzenlenen derslerden oluşur.

Öğrencilerimiz basketbol, futbol, voleybol, masa tenisi, tenis, squash, golf, yüzme gibi sporların yanında dans, müzik, tiyatro, satranç, resim ve el sanatları gibi derslere ilgi alanları doğrultusunda katılırlar. Dersler dönemsel olarak değişiklik gösterebilir.

Öğrenci Dekanlığı Uygulama Esasları
Öğrenciler, 3. sınıfın sonuna kadar en az 2 Happy Life dersine kayıt yaptırmış ve başarı ile tamamlamış olmalıdır. Öğrenciler, iki seferde de aynı derse devam edebileceği gibi, farklı dersler de seçebilirler. Öğrenciler, derslere OBS sistemi üzerinden gün ve saat programına uygun olarak kayıt yaptırabilirler. Her bir Happy Life dersinin önceden belirlenmiş kontenjanı bulunmaktadır. Kontenjanı dolu olan derslerin yerine diğer mevcut derslerden seçim yapılır.

Değerlendirme
Happy Life derslerine %80 devamlılık esastır. Bu koşulu yerine getiren ve yapılacak sınavda 100 üzerinden en az 50 puan alan öğrenciler bu dersten başarılı sayılacaktır. Happy Life derslerinden başarısız olan öğrenciler, farklı dönemlerde Happy Life derslerinden herhangi birini seçebilirler.
Devamsızlığa ilişkin hükümler, üniversitemizin lisans yönetmeliklerinde belirtilmektedir.

Happy Life dersinden muaf olan öğrenciler:

  • Yabancı öğrenciler
  • Erasmus ile gelen değişim öğrencileri