Havayolu Nakliye Pilotu Lisansı - ATP (A) Eğitimi

Havayolları dâhil, tüm ticarî uçuşları yapabilecek, aletli uçuş ve seyrüsefer yetkisine sahip lisans sahibi pilotların alması gereken eğitimdir. PPL(A) sahibi pilotların başlayabileceği bu eğitim için en az 18 yaşında ve birinci sınıf sağlık sertifikasına sahip olunması gerekmektedir. Sağlık sertifikası, SHGM tarafından yetkilendirilmiş hastane veya sağlık kurumlarından alınmalıdır.
Yetkili Sağlık Kuruluşlarını görüntülemek için tıklayınız.

İki ayda bir açılacak olan kursumuz, başvuru yoğunluğuna göre daha kısa aralıklarla da açılabilir.

Teorik yer dersleri, 325 saati uzaktan, 325 saati ise sınıf ortamında olmak üzere toplam 650 saattir. Günde tercihen 6 azami 8 ders saati eğitim planlanır. Başvuru sahiplerinin uygunluk durumlarına göre gündüz, akşam ve hafta sonu ders planlaması yapılabilir. Teorik eğitimler; İstanbul Okan Üniversitesinin Bahçelievler Havacılık Merkezinde, deneyimli öğretmenlerimiz tarafından verilmektedir. Kursiyerlerin toplam 14 dersten oluşan ve SHGM tarafından her ders için ayrı ayrı yapılan ATP(A) sınavlarından başarılı olmaları gerekmektedir.Bu sınavlarda geçme notu 100 üzerinden 75’tir. Ortalama 22 hafta süren bu eğitim, kursiyerlerin uygunluk durumuna göre 14 haftaya kadar bir sürede de tamamlanabilir.

Uçuş eğitimleri AFA (Atlantic Flight Academy)tarafından tek motorlu DV-20, DA-40 (Diamond-20 ve 40), çift motorlu DA-42 (Diamond-42) uçakları ve 2 adet FNPT-II simülatör (ALSIM-ALX ve ALSIM-AL 250) ile verilmektedir. Toplam 160:00 saatlik bir eğitimi kapsayan uçuş operasyonları, kursiyerlerin tercihine göre Çorlu/Tekirdağ ve Edremit/Balıkesir meydanlarında icra edilir. Uçuş eğitimi; meteorolojik şartlara göre değişiklik göstermekle birlikte, uçuşların ortalama tamamlanma süresi 8-9 ay civarıdır. Uçuşlar teorik yer dersleri ile eş zamanlı olarak da yapılabilir.

Eğitime başlamak için istenen belgeler;

• Başvuru Formu (Okulda Doldurulacak)
  • SHGM tarafından yetkilendirilmiş hastanelerden alınan 1’inci ya da 2’nci Sınıf Sağlık Raporu
  • Noter onaylı Diploma veya Öğrenim Belgesi - 3 adet
  • Vesikalık Fotoğraf - 12 adet (kırmızı fonda)