“Türkiye’de Sivil Toplum” Dersi Kapsamında Gerçekleştirilen Gönüllülük Faaliyetleri (Okul Ziyaretleri)

(Nisan 2019)

Sosyoloji Bölümü son sınıf öğrencileri “Türkiye’de Sivil Toplum” dersi kapsamında İstanbul Okan Üniversitesi bünyesinde Ahbap Platormu’na bağlı olarak çalışan “Ahbap Okan Topluluğu” ile birlikte “Kurtdoğmuş İlkokulu” öğrencileri ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlerini organize ettiler. Gönüllü üniversite öğrencileri ilk olarak belirli aralıklarda düzenledikleri okul ziyaretlerinde ilkokul öğrencilerine ve ailelerine yönelik İhtiyaç analizi yaparak, ihtiyaçları karşılamaya yönelik çalışmalarda bulundular. İkinci aşamada ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlik hazırlıkları kapsamında gönüllüler okul öğrencileriyle yaratıcı drama çalışmaları ve çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirirken, okul ve sınıfın süslenmesi/organizasyonu, okulda ve mahallede bulunan Atatürk büstlerinin boyanmasında rol aldılar.

Etkinlik web sayfasnı görüntülemek için tıklayınız.