Duyurular

2020-1-TR01-KA107-084084 Sözleşme Numaralı KA107 Personel Ders Verme Ve Eğitim Alma Hareketliliği İlanı

07 Şubat 2022

Üniversitemizin Erasmus+ 2020-1-TR01-KA107-084084 No’lu Projesi Kapsamında Akademik ve İdari Personelimiz İçin Erasmus+ Eğitim Alma ve Ders Verme Hareketliliği Başvuruları Alınacaktır. Faaliyetin 31.07.2023 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Personel Ders Verme Hareketliliği Nedir?

Personel ders verme hareketliliği Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin, Ortak Ülkedeki bir yükseköğretim kurumunda veya Ortak Ülkedeki bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda öğrencilere ders vermesine ve ders vermeye ilişkin olarak karşı kurumla ortaklaşa akademik/eğitsel faaliyetler gerçekleştirmesine imkân sağlayan faaliyet alanıdır.

Personel ders verme hareketliliği için faaliyet süresi, seyahat hariç en az ardışık 5 iş günü ve en fazla 2 ay olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte, faaliyetin geçerli bir faaliyet olarak değerlendirilebilmesi için en az 8 ders saati ders verilmesi zorunludur.

Personel Eğitim Alma Hareketliliği Nedir?

Personel eğitim alma hareketliliği Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş herhangi bir personelin, Ortak Ülkelerin birinde bir yükseköğretim kurumunda eğitim almasına veya Ortak Ülkedeki bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş personelin Türkiye’de bir yükseköğretim kurumunda ya da işletmede eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Bu faaliyet kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri gibi) alması mümkündür. Konferans katılımları personel eğitim alma faaliyeti kapsamında uygun faaliyet olarak değerlendirilmemektedir. Personel eğitim alma hareketliliği kapsamında, program ülkesinde ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş personelin, eğitim almak üzere ortak ülkede bir işletmeye gidebilmesi mümkün değildir.

Personel eğitim alma hareketliliği için faaliyet süresi seyahat hariç en az 5 iş günü, en fazla 2 ay olarak belirlenmiştir.

Kimler Başvurabilir?

Başvuru alınacak bölümler/anabilim dalları ve kontenjanları aşağıdaki kontenjan ve anlaşma detayları tablosunda verilmektedir. Personel ders verme hareketliliğinden, ilgili programlarda tam/yarı zamanlı olarak istihdam edilmiş̧ ve kurumumuzda fiilen görev yapmakta olan ders verme yükümlülüğü bulunan çalışanlar yararlanabilir.

ÜlkeÜniversiteBölümlerKontenjan
Fas International University Of Rabat Mütercim ve Tercümanlık (Arapça) İşletme, Uluslararası İlişkiler Personel Ders Verme (2), Personel Eğitim Alma (2)

Hibe Desteği

Personel hareketliliğinden faydalanan personele verilen hibe, katkı niteliğinde olup, verilen hibe yurtdışında geçirilen döneme ilişkin masrafların tamamını karşılamaya yönelik değildir. Personel hareketliliğinden faydalanan personele verilecek olan gündelik miktarı gidilen ülke ile birlikte gidilen süreye göre aşağıdaki tabloda belirtilen tutarlar dikkate alınarak hesaplanır.

Gönderen ÜlkeKabul Eden ÜlkeGünlük Hibe Miktarı
Türkiye Ortak Ülke 180 Euro
Ortak Ülke Türkiye 140 Euro

Personel hareketliliği faaliyetinden faydalanan personeline ödenecek seyahat gideri miktarı “Mesafe Hesaplayıcı” kullanılarak hesap edilmelidir.

Başvuru

Başvurular, KIMOERASMUS adresinden yapılacaktır.

Değerlendirme Ölçütleri

  • İlk kez katılım önceliklendirilir.
  • Yabancı dil bilgisi önceliklendirilir.
  • Eğitim alma faaliyetinde idari personel önceliklendirilir.
  • Engelli personel önceliklendirilir.
  • Gazi personel ile şehit ve gazi eş ve çocuğu personel önceliklendirilir. (Sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı katılımcılar için)

Personel Ders Verme Hareketliliği için Düzenlenmesi Gereken Belgeler

Personel ders verme hareketliliği dosyalarında aşağıdaki belgelerin bulunması zorunludur:

  • Başvuru formu
  • Personel ile yükseköğretim kurumu arasında imzalanan hibe sözleşmesi
  • Eğitim alma faaliyeti için personel hareketliliği anlaşması (taraflarca onaylı)
  • Katılım sertifikası
  • Personel Anketi: Hareketlilik Aracı kullanılarak eğitim alma hareketliliğinden faydalanan personelin çevirim içi AB anketini (EU Survey) doldurması gerekmektedir.
  • Seyahat günlerine bireysel destek hibesi verilmesi durumunda, seyahat edilen tarihleri gösteren belgeler (uçuş kartları, pasaport giriş-çıkışları gibi)

    **Başvurular 7 Şubat 2022 tarihinde açılacak ve 21 Şubat 2022 tarihinde saat 23:59'da kapanacaktır.