Duyurular

2018 ve 2019 KA107 Sözleşme Dönemleri - Erasmus+ Ortak Ülkelere Öğrenci ve Staj Hareketliliği için Dil Sınavı

06 Eylül 2019

2018 ve 2019 Erasmus+ KA107 Ortak Ülkeler Hareketliliği programı kapsamında öğrenim ve staj hareketliliklerinden faydalanmak öğrencilerimiz için 7 Ekim 2019 Pazartesi günü İngilizce dil sınavı yapılacaktır. Sınava katılmak isteyen tüm öğrencilerin, 5 Ekim 2019 Cuma gününe kadar kimoerasmus üzerinden online başvurularını tamamlamaları ve çıktısını Erasmus ofisine teslim etmeleri gerekmektedir. Başvurularda fotoğraf zorunludur.

Program kapsamında öğrenim veya staj hareketliliği için gidilebilecek ülkeler; Fas, Rusya ve Somali’dir. Hareketliliğe katılmak istenen ülkeye ve bölümünüze bağlı olarak İngilizce sınavının ardından Rusça ve/veya Arapça sınavları düzenlenecektir. İlgili sınavların ayrıntıları İngilizce dil sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından duyurulacaktır.

Ülke

Öğrenim için Kontenjan

Staj için Kontenjan

Fas

4

-

Rusya

2

2

Somali (yalnızca Doktora öğrencileri için)

2

-

İlk defa başvuruyorsanız “Erasmus değişim programına ön başvuru yapmak için tıklayınız.” bağlantısı üzerinden “KA107” seçeneğini seçerek hesabınızı oluşturmanız ve ardından “Kullanıcı Adı” kısmına TC kimlik numarası, “şifre” için OIS sistemine giriş için kullandığınız şifreyi girerek başvurunuzda ilerlemeniz gerekmektedir.


Sınav Tuzla Kampüsündeki Yabancı Diller Koordinatörlüğü dersliklerinde olacaktır. Yazılı sınav derslikleri web sayfalarımız üzerinden ilan edilecektir.

Sınav tarihi ve saati: 7 Ekim 2019 Pazartesi, saat 14:00

Sözlü sınav 9 ve 10 Ekim 2019 tarihlerinde yapılacaktır. Sözlü sınava girmeyen öğrenciler otomatik olarak elenirler. Derslikler sınavdan önce web sayfamız üzerinden ilan edilecektir. (Sınava giren kişi sayısına bağlı olarak sözlü tarihleri güncellenip duyuru yapılacaktır.)

Sınava Katılım Koşulları:

  • İstanbul Okan Üniversitesi’nde tam zamanlı öğrenci olmak (bu sebeple yandaldan başvuru yapılamaz)
  • Rusya’da hareketliliğe katılmak isteyen öğrenciler için Rusça Mütercim-Tercümanlık Bölümü öğrencisi olmak
  • Genel not ortalamalarının lisans için en az 2.20, yüksek lisans ve doktora için 2.50 olması gerekmektedir.
  • Erasmus stajına son sınıf öğrencileri başvurabilir ve stajlarını mezuniyetlerinden itibaren 1(bir) yıl içinde tamamlayabilirler.