Surgery Interest Group - Bir Başarı Hikayesi

19 Nisan 2024

Okan Surgery Interest Group (O’SIG), Tıp Fakültemiz tarafından 2 Mayıs 2019 tarihinde, dönemin Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Baskan’ın danışmanlığında ve Tıp Fakültemizde Intern Doktoru olan Hasip Samadi tarafından kurulmuştur.

8-9 Şubat 2020 tarihlerinde, 49 farklı üniversite tıp fakültesinden gelen 432 tıp fakültesi öğrencisinin katıldığı “1.O’SIG Kongresi” düzenlenmiştir.

Bu kongrede ve O’SIG topluluğunun kuruluş hikayesi, The Amerikan College of Surgeons’ın web sayfasında “Surgery Interest Group of Success Story” başlığı altında yayımlanmıştır.

Sonuç olarak, Okan Surgery Interest Group (O’SIG), yaptığı başarılı çalışmalarıyla Türkiye’nin, The American College of Surgeons Koleji tarafından tanınan ilk öğrenci odaklı cerrahi kuruluş unvanını kazanmıştır.