Çince Köprüsü Yarışması Finali’nde 1.’lik ve 2.’lik ödülü aldık

14 Mayıs 2024

Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Çin İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen, Konfüçyus Enstitümüzün ev sahipliği yaptığı 23. "Çince Köprüsü" Dünya Üniversite Öğrencileri Çince Yarışması Türkiye Finali tamamlandı.

Yarışmada 8 üniversiteden 18 yarışmacı yarıştı. Çince Mütercim Tercümanlık Bölümü hazırlık sınıfı öğrencimiz Deniz Gümüşlü birincilik ödülünün, Çince Mütercim Tercümanlık Bölümü 1. sınıf öğrencimiz Sıla Dinçer ikincilik ödülünün sahibi oldu.

Bekir Okan Konferans Salonu’nda yapılan yarışmanın açılış konuşmalarını Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiadong ve Rektörümüz Prof. Dr. Güliz Muğan gerçekleştirdi. Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nden Elçi Cong Song’un kapanış konuşması yaptığı etkinliğe Türkiye’deki Konfüçyüs enstitüleri çalışanları ve yarışmacılar katıldı.