Haberler

Çin Yeni Yılı ve Bahar Bayramı’nı kutladık

19 Ocak 2024

Çin Yeni Yılı ve Bahar Bayramı, Konfüçyus Enstitütümüz tarafından düzenlenen renkli bir programla kutlandı. Bekir Okan Konferans Salonumuzda gerçekleştirilen etkinliğe Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong da katıldı.

Çin Yeni Yılı ve Bahar Bayramı Kutlaması etkinliğinde Çince Mütercim Tercümanlık öğrencilerimiz dans gösterisi, şiir dinletisi ve koro performansları sergiledi.

Etkinlik açılışında bir konuşma yapan Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan Türkiye'de ilk defa Çince Mütercim Tercümanlık Programı’nın İstanbul Okan Üniversitesi’nde açıldığını, İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü’nün ise bu yıl 10. yılını kutladığını belirtti. Okan konuşmasını “Çin ile dil ve kültürel ilişkilerimizin yanı sıra ekonomik ilişkilerimizi de güçlendirmeye yönelik çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede, önemli bir adım olarak nisan ayında Türkiye-Çin Ekonomik Forumu’nu düzenleyeceğiz. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz bu konuda bize destek olacağını belirterek etkinliğe katılacağını ifade etti. Çin Yeni Yılı’nı kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim” diye bitirdi.

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong ise konuşmasında “Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından olan İstanbul Okan Üniversitesi’nin katkıları sayesinde Konfüçyus Enstitüsü büyük başarılar elde etti. Öğrencilerin başarısındaki emekleriniz için teşekkür ederim. Geçtiğimiz yıl Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu olarak 22 öğrenciye konsolosluk bursu verdik. Bu, konsolosluk bölgesindeki en büyük burs oranı. Çin ve Türkiye arasındaki eğitim iş birliğine katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Ayrıca, dostluk köprülerini güçlendirmek ve stratejik iletişimi artırmak adına çalışacağız. İstanbul Okan Üniversitesi’nin yeni yılda da kültürlerarası iletişim için desteklerin artıracağınızdan kuşkumuz yok. Bu kapsamda konsolosluğumuzun iş birliği ile Türkiye-Çin Ekonomik Forumu’nu Üniversitenin Tuzla Kampüsü’nde nisan ayında gerçekleştireceğiz. 10 Şubat’ta gireceğimiz ejderha yılının hepimize iyi gelmesini diliyorum” dedi.

Galeri