İstanbul Okan Üniversitesi

OKAN'LI OLMAK

MENU

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi - Arapça Mütercim Tercümanlık Bölümü

test1

Arapça Mütercim Tercümanlık
İmge Sağlam

Merhaba ben İmge. Okan Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arapça Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencisiyim. Dil öğrenmek en büyük tutkum. Lisedeyken Almanca ve İngilizce öğrendim. Üniversitede üçüncü bir dil öğrenmek istediğim için mütercim tercümanlık alanına yöneldim. Dünyada 22 ülkede 300 milyon kişinin konuştuğu bir dil olan Arapçayı seçtim. Okan Üniversitesi’ni tercih etmemdeki en büyük neden çift anadal programlarındaki öğrenciden yana tavrı oldu. Öğrenciler çift anadal ve yandal konusunda cesaretlendiriliyor. Tercih yapmadan önce Uluslararası Ticaret Bölümü’nde çift anadal yapmayı planladım. Bunu başardım. Şimdi Uluslararası Ticaret’te çift anadal yapıyorum.

Bölümümde modern standart Arapçanın yanı sıra Arapçanın lehçeleri de öğretiliyor. Böylece hem yazı diline hem de konuşma diline hakim olabiliyoruz. Üniversitede farklı ülkelerden öğrencilerin olması dünyanın farklı birçok ülkesinden arkadaşım olmasına neden oldu. Özellikle Arap arkadaşlarımla konuşmak Arapçamın ilerlemesine çok büyük katkı sağladı. Ama Arapçamı ilerletmemde asıl önemli olan Mısır’a gitmek oldu. Üniversitemizin ikili eğitim anlaşmasının olduğu Mısır Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde bir yıl eğitim aldım. Bu olağanüstü deneyim hem dilimi hem lehçemi geliştirmemi, hem de Arap kültürünü yakından tanımamı sağladı. Zaman zaman zorlandım, özellikle de ilk günlerde… Ama iyi ki gitmişim. Mezun olduktan sonra Arap ülkeleri ile ticaret yapan bir şirkette çalıştığımda nasıl davranmam gerektiğini artık çok iyi biliyordum. Mısır’dan döndükten sonra orada aldığım derslerin tamamı sayıldığı için üniversitede hiç kayıp zaman yaşamadım.

Mezun olduğumda parlak bir iş hayatım olacağını düşünüyorum. Üç dil biliyorum. Arapçam çok iyi. Uluslararası ticaret eğitimi alıyorum. Üniversitenin farklı programları sayesinde de kendimi gerçekten geliştirdiğimi düşünüyorum. Mesela HappyLife programımızla etkili iletişim ve ahşap boyama dersini aldım. Özellikle ahşap boyama dersi ile hiç bilmediğim bir yönümü keşfetmiş oldum ve hayatımın geri kalanın da devam ettirebileceğim bir hobi kazanmış oldum.

Üniversiteye hazırlanan arkadaşlarım, seçeceğiniz üniversitenin çift anadal ve yandal programlarını araştırın. Çeviribilim alanında eğitim alacaksanız, üniversitenin uluslararası bağlantılarını sorgulayın.