İstanbul Okan Üniversitesi

OKAN'LI OLMAK

MENU

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi - Rusça Mütercim Tercümanlık Bölümü

test1

Rusça Mütercim Tercümanlık
Ege Eneş

Merhaba ben Ege, Okan Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Rusça Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencisiyim. Her zaman yeni insanlar tanımaya, yeni kültürleri keşfetmeye meraklıydım. Çocukluğumda herkesin sıkılarak turistlerle konuştuğu dönemde ben özellikle onlarla konuşmaya can atardım. Dile merakım böyle başladı. Önce en yaygın konuşulan dil olan İngilizceyi seçtim. Üniversitede ikinci bir yabancı dil öğrenmeye karar verdim. Hangi dili seçeceğimi araştırırken, ülkemizde turizmden inşaat sektörüne, gaz ithalatından tekstil ihracatına kadar pek çok alanda ticari ilişkimizin olduğu Rusya ve Rusçanın konuşulduğu ülkelerin çokluğu ve ülkemizle olan sıcak ilişkileri Rusçaya ilgi duymamı sağladı.

Okuduğum lisede öğretmenlerim Okan Üniversitesi Rusça Mütercim Tercümanlık Bölümü’nü önerdiler. Tercih döneminde Tuzla Kampüsü’ne geldim ve Rusça Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hülya Arslan hocamızla görüştüm. Bu görüşmemde bütün sorularıma cevap buldum. İlk tercihim Okan Üniversitesi Rusça Mütercim Tercümanlık Bölümü oldu. Yüzde 50 burslu olarak bu bölüme yerleştim.

Okan Üniversitesi’nde Rusça Mütercim Tercümanlık Programı her biri birbirinden değerli ve ulaşılabilir akademik kadroya sahip, bu açıdan kendimi çok şanslı hissediyorum. Hazırlık sınıfı en önemli yıllarımızdan biriydi. Çok yoğun ve kapsamlı bir hazırlık eğitimi aldık. Ayrıca programımızın Rusya Federasyonu ile eğitim ve kültürel alandaki çok kapsamlı iş birlikleri bulunuyor. Bu, bizlere farklı kapılar açıyor. Moskova Devlet Üniversitesi, Moskova Devlet Dil Bilim Üniversitesi, Puşkin Devlet Dil Enstitüsü gibi Rusya’nın çok önemli öğretim kurumlarıyla yapılan protokoller doğrultusunda öğrenci değişim programlarına katılabiliyoruz.

Rusça Mütercim Tercümanlık Bölümü’nde okurken Uluslararası Ticaret Bölümü’nde çift anadal yapmamın bana sağlayacağı avantajları fark ettim. Bu nedenle çift anadala başvurdum ve kabul edildim. Okan Üniversitesi’nin en büyük farklılıklarından biri çift anadal ve yandal programlarından ücret almaması. Her iki bölümü de gayet başarılı bir şekilde devam ettiriyorum. Uluslararası Lojistik Bölümü’nden de yandala kabul aldım. Umarım üç programı da başarılı bir şekilde yürütebilirim.

Üniversite ve bölüm tercih ederken çok fazla sayıda alternatifiniz var. Birkaç popüler alana takılı kalıp gerçekte size uygun alanları ıskalamayın. Çünkü artık iyi bir üniversitede birçok bölümü bir arada okuma şansına sahipsiniz.