İstanbul Okan Üniversitesi

OKAN'LI OLMAK

MENU

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi - İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü

test1

İngilizce Mütercim Tercümanlık
Deniz Çimen

Merhaba ben Deniz. Okan Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencisiyim. Lisede yabancı dil ağırlıklı bölümde okudum. Dil öğrenmeye olan merakımla yöneldiğim bu bölümü, üniversitede devam ettirmek istedim. Amaçlarımdan biri üniversitede alacağım eğitimi farklı iş sektörlerinde kullanmaktı.

“Küresel Ortak Dil” olarak tanımlanan İngilizce, hem sosyal ve ticari hem de ekonomik alanda egemen iletişim dili olduğu için, İngilizce Mütercim Tercümanlık tercihim oldu. Üniversiteyi bir vakıf üniversitesinde okumak istiyordum. Çünkü vakıf üniversitelerini iş dünyasıyla kurdukları ilişkiler, hocalarla bire bir çalışma imkanı ve teknolojik imkanlara erişme kolaylıkları açısından daha avantajlı buluyordum. Bu kanaatimin ne kadar doğru olduğunu üniversiteyi kazandıktan sonra çok daha iyi anladım. Okan Üniversitesi’ni iki nedenle seçtim: Birincisi iş yaşamıyla kurduğu yakın ilişkiler. İkincisi de akademik gücü.

İngilizcede yetkinleşirken farklı alanlarda uzmanlaşma şansımı değerlendirmek istedim. Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde Sanat ve Kültür Yönetimi Programında çift anadal yaptım ve programı yüksek onur öğrencisi olarak tamamladım. Üniversitemizin çift anadal ve yandal uygulamalarında ücret talep etmemesi ve bizleri teşvik etmesini çok önemli buluyorum. İki ayrı programı birlikte devam ettirmek birçok açıdan daha fazla özveri istiyor. Fakat iki farklı alanda profesyonelleşme şansı elde etmek gerçekten çok değerli bir kazanım.

Üniversitemizde ilgi alanlarımıza göre birçok kulübümüz var. Üç senedir okulumuzda aktif olarak çalışan ve uluslararası bir öğrenci organizasyonu olan ESN (Erasmus Student Network) de gönüllü olarak çalışıyorum. Bu dönem başkanlığını ben yapıyorum. 40 ülke, 530 üniversitede faaliyet gösteren öğrenci değişimini destekleyen ve geliştiren Avrupa’nın en büyük disiplinler arası öğrenci derneğinde çalışmak beni birçok açıdan geliştiriyor. Başka bir üniversitenin Erasmus kulübü ile birlikte yazdığımız Peace of Art (Sanat’ın Barışı) adlı proje Avrupa Komisyonu’nun desteklediği ES AA tarafından hibelendirildi. Peace of Art projesiyle Türkiye’de yaşayan mülteci çocuklar akranları olan Türk çocukları ile birlikte sanat atölyelerine katıldılar. Sürecin sonunda çocuklara hayal kurmaları, akranları ile iletişim kurabilmeleri ve yeni bir deneyim kazanabilmeleri için yaratıcı bir platform sağladık.

Okan Üniversitesi’ndeki sosyal anlamda aktif öğrenciliğim sayesinde profesyonel hayatta da kendime birçok yetenek kattım. İlişkilerimi ve çevremi genişlettim. Görev aldığım sosyal sorumluluk projeleri hayat perspektifime katkıda bulundu ve bunun aracılığıyla farklı milletlerden birçok insanla tanıştım. Uluslararası işbirlikli projelerin yazılmasında ve koordine edilmesinde görev aldım. Bunların üstüne bir de Erasmus Hareketliliği sayesinde yurtdışında okumam ve iki yurtdışı stajım da eklendiğinde şunu söyleyebilirim ki bir öğrenciyi her bakımdan mezuniyete ve iş hayatına hazırlamak Okan Üniversitesi’nin yaptığı şekilde mümkün.

Şu anda sınav hazırlığı yapan arkadaşlarım, sizi değiştirebilecek, sizi her anlamda geliştirebilecek olanaklara sahip üniversiteleri bulun.