İstanbul Okan Üniversitesi

OKAN'LI OLMAK

MENU

Eğitim Fakültesi - Özel Öğretim Öğretmenliği

test1

Özel Öğretim Öğretmenliği Bölümü
Pınar Aydın

Merhaba ben Pınar. Okan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Öğretim Öğretmenliği Bölümü öğrencisiyim. Liseyi Samsun’da Anadolu Kız Meslek Lisesi’nde okudum. Lise 2. sınıftayken alan seçmemiz gerekiyordu, çevrenin ve ailemin yönlendirmesiyle Özel Öğretim yerine Erken Çocuk Eğitimi’ni seçtim. Çocukları çok seviyorum, “özel çocukları” daha çok seviyorum. Liseyi bitirdikten sonra 2 yıllık Çocuk Gelişimi Bölümü’nü kazandım ve mezun oldum. Ama Özel Öğretime olan ilgim devam ediyordu. Bu yüzden tekrar sınava girdim ve Okan Üniversitesi Özel Öğretim Bölümü’nü kazandım. Üniversitenin olanaklarının yanında Tercih Bursu olması bu seçimimde çok etkili oldu. Yüzde 50 Tercih Bursu ile bölüme yerleştim. İkinci sınıfta çift anadal programına başvurarak Çocuk Gelişimi Bölümü’nden çift anadala başladım. Böylece iki yıllık eğitimimi de boşa okumamış olup uzmanlığımı almış olacağım.

Okan Üniversitesi hayallerime kavuşmamı sağladı. Yetkin bir akademik kadro ile çalışma şansı çok önemli. Bir dönem Bölüm Başkanımızın asistanlığını yaptım, bu durum benim gelişimime çok katkı sağladı. Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü’nde özel gereksinimi olan çocuklara yardım etmeyi seven, düşüncelerini başkalarına açıkça aktarabilen, iyi bir öğrenme ortamı sağlayabilen, dikkatli, işine özen gösteren, iletişim becerileri gelişmiş, sevecen, hoşgörülü, sabırlı, öğrencilerin duygu ve düşüncelerini anlayabilen, kendini geliştirmeye istekli, coşkulu, yaratıcı öğretmenler olarak yetiştiriliyoruz.

Kampüsümüz bizlere bir yaşam alanı sağlıyor. Yurtların kampüs içinde olması da büyük şans. Bu sayede çift anadal yapan bir öğrenci olarak, zamanı çok daha verimli kullanabiliyorum.

Üniversite sınavına hazırlanan arkadaşlarım, tercihlerinizi yaparken çevrenizin, ailenizin, öğretmenlerinizin fikirlerini dinleyin. Ancak son karar mutlaka sizin olsun.