İstanbul Okan Üniversitesi

OKAN'LI OLMAK

MENU

Eğitim Fakültesi - Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü

test1

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü
Kenan Dinç

Merhaba ben Kenan. Okan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencisiyim. Lisedeyken Psikoloji, PDR ve Hukuk Bölümleri arasında gidip geliyordum. İnsan ilişkilerinde, iletişim kurmada, empati sağlamada iyi olduğumu düşündüğüm için, bu alanlar üzerine yoğunlaştım. En son PDR ve Hukuk arasında kaldım, karar vermekte çok zorlandım ancak PDR daha ağır bastı. İlk tercihime Okan Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünü yazdım.

Ben Gaziantep’te yaşıyorum. Okan Üniversitesi, Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Bekir Okan’ın Gaziantepli olması sebebiyle çok bilinen ve tanınan bir üniversite. Ben de tercih döneminde bu bilgi ve sempati ile direkt Okan’a yöneldim. Eğitim Fakültesi’nin kadrosunu araştırırken eğitim dünyasında haklı bir üne sahip dekanımız Prof. Dr. Ali İlker Gümüşeli’nin burada olması ve diğer tüm hocalarımızın nitelikleri ve yetkinlikleri de karar almamı kolaylaştırdı. Bu kararımdan hiç pişman olmadım. Mutlaka İstanbul’da okumak istiyordum. İstanbul’da böylesi kampüs olanaklarına sahip bir üniversitede okuduğum için çok şanslıyım.

PDR’yi çok isteyip kazanmama rağmen Hukuk’tan da vazgeçemiyordum. Hukuk Fakültesi Çift Anadal Programı’na başvurdum ve kabul edildim. Herkes iki bölüm birden okumanın çok zor olacağını söyledi. Evet, kolay değil ama imkansız ya da çok zor değil. Her iki bölümü de çok sevdiğim için ve birbirleriyle ilişkilendirerek devam ettiğim için başarabiliyorum. Hocalarımız, bizim başarmamız için her türlü desteği sağlıyorlar.

Okan Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri olarak ülkemizin eğitim gerçeklerinden hareketle evrensel değerleri benimseyen ve eğitim sorunlarının çözüm ortağı olan nitelikli öğretim liderleri olarak yetiştiriliyoruz.

Sınava hazırlanan arkadaşlarım, İstanbul’da bir üniversitede okumak çok farklı fırsatlar sunuyor. Tercih yaparken buna da dikkat edin. Ayrıca bir üniversitenin çift anadal ve yandal programlarından ücret alıp almadığını, kesintisiz ve karşılıksız burs verip vermediğini kesinlikle sorgulayın.