İstanbul Okan Üniversitesi

OKAN'LI OLMAK

MENU

Eğitim Fakültesi - Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü

test1

Okul Öncesi Öğretmenliği
Aybüke Öksüz

Merhaba ben Aybüke. Okan Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisiyim. Okan Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nü tek tercih yaparak yüzde 50 burslu olarak kazandım. En büyük hayalim Okul Öncesi Öğretmeni olmaktı. Çünkü bir insanı değiştirmenin dünyayı değiştireceğine inanıyorum. Özellikle 0-6 yaş aralığında çocuklara vereceğimiz eğitimle değer sahibi bireyler yetiştirebileceğimizi düşünüyorum. Bu felsefeden hareketle Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nden başka tercih yapmadım.

Okan Üniversitesi’ni lisedeyken kampüsünü gezmeye geldiğimde tanıdım. Öğrencileri ile yaptığım sohbette üniversitelerine karşı duydukları memnuniyet beni çok etkiledi. Üniversitenin birçok alanda sunduğu fırsatlar cezbediciydi. Üniversite iş yaşamı bağlantıları CO-OP programları, yeşil kampüsü, farklı fakültelerin aynı kampüs içerisinde yer alması, çift anadal ve yandal konusundaki teşvik edici eğitim politikaları, çalışan öğrenci programı bana “Ben buranın öğrencisi olmalıyım” dedirtti. Bu yüzden de tek tercih olarak Okan Üniversitesi’ni yazdım.

15 kişilik sınıflarımızda, hocalarımızın bizleri isimlerimizle çağırdığı iletişim ortamında eğitim alıyoruz. Uygulamalı sınavlarımız sayesinde sınavlarda bile öğrenmeye devam ediyoruz. Bir problemle karşılaştığımda, çözüm yollarını kolayca bulabiliyorum. Dekan hocamızdan, bölüm başkanımıza farklı bir bölümdeki bir hocaya rahatlıkla ulaşabiliyorum.

Bir üniversite öğrencisi için staj yapabileceği bağlantılara ulaşması her zaman çok kolay olmayabilir. Okan Koleji’nin kapıları bize her zaman açık olmakla birlikte üniversitemizin Kariyer Merkezi sayesinde farklı okullarda da staj yapma imkânımız oldu. Ülkemizin saygın okullarından Terakki Okulları, staj sırasında beni değerlendirip iş teklifinde bulundu. Daha mezun olmadan işimi bulmuş oldum.

Türkiye’de ilk defa bizim üniversitemizde uygulanan Girişimcilik Dersleri de bana çok şey kazandırdı. Türkiye’nin yetiştirdiği saygın iş adamları ve yöneticilerinin tecrübelerini bire bir dinledim.

HappyLife Programı sayesinde artık dans edebilen bir öğretmenim.

Üniversite sınavına hazırlanan arkadaşlarım, üniversite ve meslek seçerken aslında bir yaşam seçtiğinizi bilerek seçim yapmanızı öneririm.