İstanbul Okan Üniversitesi

OKAN'LI OLMAK

MENU

Eğitim Fakültesi - İngilizce Öğretmenliği Bölümü

test1

İngilizce Öğretmenliği
Alper Karahan

Selam ben Alper. Okan Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nde okuyorum. İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nü tam burslu olarak kazandım. Şu an “İyi ki öğretmenlik programını kazandım” diyorum çünkü öğretmenlik bana çok uygun bir meslekmiş. Öğretmeyi, öğretirken öğrenmeyi çok seviyorum. Okul ortamında çalışmak, geleceğin şekillenmesine yetiştirdiğim öğrenciler aracılığıyla katkı sağlamak fikri, beni mutlu ediyor.

Okan Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Programı bizleri çağdaş öğretmenlik ilkeleriyle donanmış öğretmenler olarak yetiştiriyor. Avrupa ortak çerçeve programı kapsamında CI düzeyinde yabancı dil becerisini kazanıyoruz. İngiliz dilinde uygulamalı dil, bilim, pedagoji, kültür ve edebiyat öğretimi, sınıf yönetimi gibi becerilerimizi geliştiriyoruz. Kampüsümüzün hemen yanında yer alan Okan Koleji’nin okul öncesinden liseye kadar eğitim veren sınıflarında, uygulama şansımızın olması bize daha öğrencilik yıllarımızda öğretmenlik deneyimi kazandırıyor. Bölüm Başkanımız Yrd. Doç. Dr. Aybars Erözden ve diğer tüm hocalarımız bizlere destek oldukları gibi, rol model de oluyorlar.

Üniversite eğitimim sırasında Erasmus Öğrenci Değişim Programı’yla Polonya’ya gittim. Bu deneyimin bana büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Erasmus sürecimde üniversitemiz Erasmus Ofisi’nin tüm adımlarımda yanımda olması bütün süreci kolaylıkla bitirmemi sağladı.

HappyLife Programı sayesinde aldığım Etkin Karar Verme Dersi’yle kendimi geliştirmenin yanı sıra iş dünyasının farklı sektörlerinden gelen temsilcileriyle tanışma fırsatı yakaladım. Bu şirketlerden birinde 4 ay boyunca çalıştım. O çalışma kişisel gelişimime büyük katkı sağladı.

Sınava hazırlanan arkadaşlarım, lise ve üniversite birbirinden çok farklı, lisede çok önemsediğiniz şeyler üniversitede size anlamsız gelebilir. Bu nedenle farklı fikirlere ve önerilere açık olun.