İstanbul Okan Üniversitesi

OKAN'LI OLMAK

MENU

Konservatuvar - Müzik Bölümü

test1

Müzik Bölümü
Zeynep Ok

Merhaba ben Zeynep. Okan Üniversitesi Konservatuvarı Müzik Bölümü öğrencisiyim. 32 yaşındayım, evliyim ve 2 çocuk sahibiyim. Hayatımın her döneminde müzik eğitimi almak istedim. Çocukluğum Bursa’da geçti. Bursa’da o dönem konservatuvar yoktu. Müzik eğitimi için Belediye Konservatuvarı tek seçeneğimizdi. Onun sınavına girdim ve birincilikle kazandım. Belediye Konservatuvarı yarı zamanlıydı. Okulla birlikte yürütmem gerekiyordu. İkisini bir arada başaramadım ve müzik içimde, hayallerimde kaldı. Almanca İşletme Bölümü’nü kazandım. Okumaya başladım 3. sınıfa geldim ama bir şeyler yolunda gitmiyordu. İşletme benim için hiçbir şey ifade etmiyordu, bunu fark edince okulu bıraktım. Evlendim ve dünyalar güzeli iki çocuğum oldu. Çocuklarımı büyütürken onlara hayal kurmalarını öğütlüyordum ancak kendi yarım kalmış hayalim içimi kemiriyordu. Sürekli “Keşke” demeye başlamıştım ve en baştan başlamaya karar verdim. Hiçbir eğitimim olmadığı için kursa yazıldım. Kursun duvarında Okan Üniversitesi Konservatuvarı’nın afişini gördüm. Yeni kurulduğunu öğrendiğim konservatuvarı araştırmaya başladım. Çok değerli bir akademik kadronun olduğunu gördüm ve sınavına başvurdum. Yüzde 50 burslu olarak kazandım.

İki yıl içinde yaşadığım değişim ve gelişime kendim bile inanamıyorum. Geçmişten beri piyanoya ilgim vardı. Hiç eğitim almadan piyano çalabiliyordum. Ancak şu an piyanoyu çok daha iyi çalabiliyorum, ikinci enstrüman olarak keman çalıyorum. Konservatuvar beni bambaşka bir yere taşıdı. Bu yıl 4.00 ortalamaya sahibim. İki çocuk büyütüyorum, bir evi yönetiyorum, aynı zamanda hayallerimi gerçekleştiriyorum. Bu süreçte müdürümüz Türk Müziğinin duayen isimlerinden Çetin Körükçüoğlu’nun ve tüm diğer hocalarımın desteği beni motive ediyor.

Okan Üniversitesi Konservatuvarı Müzik Bölümü’nde Türk ve Batı müziğini her yönüyle öğreniyoruz. Hem teorik bilgi ve donanımı elde ederken hem de saz ve ses icrası açısından da nitelikli müzik insanları olarak yetiştiriliyoruz. Dört yıllık eğitimimizin ilk iki yılında Türk ve Batı müziğini eşit oranda öğreniyoruz, üçüncü sınıftan itibaren hangi alanda ilerleyeceğimize karar veriyoruz. Böylece müziği ve kendimizi tanıyarak en doğru kararı verme şansını elde ediyoruz. Ben piyano çaldığım için başta karar verseydim Batı Müziğini seçecekken aldığım eğitimle ve sevgili Bölüm Başkanımız Göknil Bişak Özdemir’in yönlendirmesiyle Türk müziği keman anadalını seçtim. Bu alanda en iyi şekilde ilerleyeceğimi umut ediyorum.

İçinde müzik hayali olan ve kendini dünyaya böyle ifade etmek isleyen gençlere şunu söyleyebilirim: Sakın ertelemeyin ve vazgeçmeyin.